måndag 17 oktober 2011

SD: Fel att låta klubbarna betala för polisinsatserna

PRESSMEDDELANDE Polisen i Stockholms län har idag som första polismyndighet beslutat att ta betalt av idrottsarrangemang som arrangeras av idrottsföreningar som bedriver sin elitverksamhet i aktiebolagsform. AIK Hockey är den första klubben som drabbas. Sverigedemokraterna är kritiska till att låta idrottsklubbar betala för polisens insatser vid idrottsarrangemang. Mattias Karlsson, kulturpolitisk talesperson, kommenterar:

– Polisens beslut riskerar att skada existensen för så väl svensk elitidrott som flera kulturevenemang. Det skapar också absurda skillnader för klubbar som valt att driva verksamheten på olika sätt trots att syftet med en hockeyklubb oavsett huruvida den drivs som en förening eller ett aktiebolag är precis detsamma. Vi har tidigare krävt lagstiftningsinitiativ från regeringen som syftar till att polisen inte ska ha rätt att ta betalt vid idrottsevenemang. Den lagstiftning som idag råder på området kom till på en tid då idrottsaktiebolag inte existerade. Jag tror inte att tanken med lagstiftningen var att tvinga idrottsklubbar att spela matcherna för tomma läktare vilket kan bli resultatet av detta.

Sverigedemokraterna har lagt en motion angående detta till riksdagen under årets allmänna motionsperiod som kan läsas här.

Mynewsdesk

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt