onsdag 19 oktober 2011

Och så var det dags för böneutrop

ISLAMISERINGEN Nu börjar muslimer framföra önskningar om böneutrop, åtminstone till fredagsbönen. Islamiska föreningen i Botkyrka har lagt fram en ansökan till kommunfullmäktige som antagligen beviljar detta. Man kan ju inte verka rasistisk. Dessutom lär de bo långt från Fittja och slipper höra ylandet eka mellan husen.

I islams huvudstad, Malmö, har kommunfullmäktige redan ställt sig positiva till böneutrop från minareter och det innan någon ansökan har kommit in. Men stadsbyggnadsnämnden har redan sagt nej. De socialdemokratiska ledamöterna splittrades i två läger och det innebar att det ena lägret stödde de borgerliga så förslaget röstades ner.

Malmös kommunfullmäktige var så positiva att de kommer att bevilja böneutrop i samma utsträckning som föreningarna önskar. Det betyder i praktiken att från moskén på Danska vägen kommer de atonala gnällsymfonierna att ljuda flera gånger om dagen.

Birgitta ”Jag vill att alla gränser försvinner” Ohlsson (FP) var mycket glad när hon fick höra om kommunfullmäktiges ställningstagande.

Det är positivt att Sverige blir alltmer tolerant. För mig är det viktigt i en sekulär stat att inte olika kyrkor eller religioner särbehandlas.

Och på frågan om om toleransen för böneutrop har ökat under de senaste tio åren, svarar hon:

Svår fråga. Å ena sidan blir Sverige alltmer öppet och tolerant för varje dag som går. Å andra sidan finns i dag främlingsfientliga, populistiska och högerextrema partier i våra folkvalda församlingar i en utsträckning vi aldrig hade trott för tio år sedan.

Den öppna och toleranta svenska befolkningen kanske inte blir alltför tolerant när den annars så rofyllda frukoststunden blir luftförorenad av magsjuksliknande ylanden.

Skånskan
SVT

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt