onsdag 19 oktober 2011

Ismoské i Jukkasjärvi?

ISLAMISERINGEN Iskyrkan i Jukkasjärvi kan snart få sällskap av en ismoské, allt enligt ett förslag av f d ordföranden i Sveriges muslimska förbund och f d centerpartisten, Mahmoud Aldebe, som även krävt särlagstiftning för muslimer och en moské i varje svensk stad. Från norr till söder fortsätter den islamisering våra makthavare påstår inte finns. Det senaste uppseendeväckande exemplet är råd och riktlinjer för muslimska elever i Jönköpings kommuns skolor.

Varje år uppför ishotellet i Jukkasjärvi även en kyrka av is som skänks till Svenska kyrkan på annandagen. På detta sätt har man velat försöka locka till sig nya besökare. Bland annat vigs 150 par i iskyrkan varje år. Aldebes förhoppning är att en ismoské ska kunna fungera på samma sätt och ge en push för islam i Sverige.

- Den här idén är inte kontroversiell. Den har tagits emot positivt av alla som vi har pratat med, säger han.

- Det skulle vara ett nytt sätt att söka dialog mellan olika kulturer och religioner. Kanske en imam skulle kunna vara på plats och berätta för turister och andra besökare vad det innebär att vara muslim, säger han.

I år kommer någon ismoské antagligen inte hinnas byggas då ansökan om EU-medel tar sin tid. Ishotellets skapare Yngve Bergqvist säger dock att det pågår en förprojektering och att de är öppna för allt då religionsfrihet råder i Jukkasjärvi.

- Vi har besökare från precis hela världen och många kommer från till exempel London och Saudiarabien. Vi tyckte att det var en rolig idé med tanke på att vi redan har en iskyrka, säger han.

NSD

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt