torsdag 13 oktober 2011

Hinduisk kvinna drogades och vaknade som muslim

PAKISTAN Allt fler snillrika metoder utvecklas för att konvertera kvinnor till Islam. Poonam Wasi från Karachi blev ett offer för detta. Två väninnor bjöd in henne på en bröllopsfest där hon drogades ner och genom ett fingeravtryck förband hon sig att både bli muslim och gift.

Poonam är 15 år, född hindu men boende i Pakistan där hinduer är i minoritet. Den dagen då hennes liv tog en oväntad vändning, var hon bekymmersfri och lyckligt ovetande om att världen inte alltid är en trevlig plats.

Det började med att två väninnor, två systrar som hon lärt känna i skolan, kom hem till henne och ville att hon skulle följa med till en bröllopsmiddag. Väl där så blev Poonam bjuden på en kopp te, det är det sista hon minns. När hon vaknade på morgonen hade hon en blå tumme, men, dessutom var hon gift och muslim. Ett nytt namn hade också förärats henne. Hon hette nu Razia och var gift med en av systrarnas bröder. Hon hade konverterats till islam medvetslös genom att man dränkte in hennes ena tumme i bläck, tog handen och tryckte ner ett rejält avtryck på ett papper som förband henne både till islam och äktenskap.

Där kunde historien ha slutat. Men Poonam, eller Razia, blev förbannad och gick till domstolen med ärendet. Så småningom upphävdes både hennes konvertering och äktenskap eftersom man inte kunde styrka att ett fingeravtryck fastställde en sådan livsavgörande förändring. Det börjar bli ett välkänt faktum att unga flickor kidnappas på det här sättet. De försvinner ibland för alltid, människohandlarna hotar dem till livet plus att även familjen kommer att dödas. Tjejerna vågar inget annat än att acceptera villkoren och att aldrig mer se sin familj igen..

Vad som händer sedan med flickorna är lite oklart, men många säljs till prostitution. Kidnapparna brukar komma ifrån de högre skikten i samhället, bland de rika och inflytelserika. Det är därför flickorna gisslas och blir skrämda till tystnad och lydnad.

International The News

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt