torsdag 13 oktober 2011

Våldet på Malmö sjukhus ökar

GANGSTERSTADEN Malmö Allmänna Sjukhus (MAS) blir en alltmer osäker och farlig plats att vistas på. Våld mellan och inom patiengrupper, knivar och andra tillhyggen som man viftar med åt personalen, okvädningsord till kvinnlig vårdpersonal som man dessutom vägrar lyssna på etc.

Nu har sjukhuset varit tvungna att bygga ett säkrare väntrum med en sluss in till själva behandlingsdelen, för tidigare rusade vissa rätt in utan att vänta på sin tur. Och om de blev tillsagda så hände det att personal blev angripen rent fysiskt. Med rätta känner sig personalen rädd och tycker ändå inte att förrändringarna är tillräckliga. T ex så är dörrarna till receptionerna inte tillräckligt skyddade.

Okvädningsorden haglar över personalen när man inte kommer in fort nog, så ofta släpper man in dessa före alla andra vilket naturligtvis väcker missnöje hos de andra patienterna. Väntrummet är låst nattetid. Säkerhetsvakter patrullerar. Dessutom har man tillgång till nödlåsningar av samtliga ingångar med bara en knapptryckning. Fönstren är försedda med pansarglas. Trots alla säkerhetsåtgärder förekommer det ändå att patienter jagar personalen i receptionen som då tvingas ta sin tillflykt i de bakre låsta delarna av akutmottagningen.

Säkerhetsansvarig Christer Skarenstam säger:

– Det har blivit stökigare med åren. Folk har inte samma respekt för vårdpersonalen längre…De brukar inte komma med ambulans utan i privatbilar. Och man vet ju inte om de som är med har vapen på sig.

Det skylls på att de bråkiga patienterna har språksvårigheter och inte känner till rutinerna på ett svenskt sjukhus.

Sunt Liv

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt