torsdag 13 oktober 2011

Extremvänstern mobiliserar i Malmö

ANTI-DEMOKRATI  Extremvänstern i  ”Sveriges framtidsstad” finslipar planeringen inför SD/SDUs torgmöte i Malmö den 15 oktober. Målet är att hindra polisens yrkesutövning och stoppa torgmötet. Alla medel är tillåtna, även om man officiellt förespråkar icke-våld – i alla fall så länge journalisterna är närvarande.

Ett femtiotal vänsterradikala och AFA-anhängare samlades på onsdagskvällen i Kulturcentret Glassfabrikens lokaler på Möllan i Malmö.  Stämningen var exakt så förväntansfull och segerviss som den bara kan vara när extremvänstern planerar hur den på bästa sätt kan visa sitt förakt för demokrati och grundlagsskyddade rättigheter.

Facebookgruppen Skåne mot rasism har sedan länge odlat sina glorior genom att uppmana till jihad mot Sverigedemokraterna i allmänhet och den kommande demonstrationen i Malmö i synnerhet. Nu deklarerar man stolt att över tusen motdemonstranter kommer att göra sitt bästa för att stoppa en laglig demonstration anordnad av Sveriges, i skrivande stund, fjärde största riksdagsparti. Exakt hur detta ska gå till, avhandlades alltså under onsdagen. Märkligt nog rådde förbud mot fotografering och ljudupptagning i lokalen.

De kortsiktiga målen för den samlade extremvänstern sammanfattades i tre punkter: Att hindra SD/SDU från att lämna samlingsplatsen vid Stortorget, att hindra SD/SDU från att nå Triangeln där torgmötet ska hållas samt att hindra själva torgmötet. Dessutom formulerades ett långsiktigt mål, som fick församlingen att rysa av välbehag: Att skapa ”en stark, kraftig och stor anti-fascistisk rörelse i Malmö”.

Ovanstående vackra framtidsvisioner ska tydligen, på klassiskt kommunistmanér, uppfyllas genom att använda alla tillgängliga medel för att tysta dem som tycker olika. Frågan om man fick ta med tillhyggen och stenar, besvarades med att var och en får ta med sig vad de vill.

Däremot ville arrangörerna inte öppet uppmana till våld, vilket ju kan tyckas märkligt för dem som besitter de mest grundläggande insikter i vänsterextremisternas beteende. Efter mötet kröp det dock fram varför. ”Vi har inget problem med att använda våld, men vi säger inte det när det kan finnas journalister här.”

Representanter från det trotskistiska Rättvisepartiet Socialisterna och Malmö mot rasism deltog också på mötet. Även de proklamerade stolt att de kommer att anordna olika former av aktioner mot SD/SDU. Bland annat ska man göra det omöjligt för Sverigedemokraterna att höras genom att överrösta dem med hjälp av tre mobila ljudanläggningar. Uppmaningen var att ”gå bortom andra anti-fascistiska aktioner” – men vad detta innebär återstår väl att se.

För vidare information före och under demonstrationen hänvisades till Twitter, Facebook och, hör och häpna, webb-sajten Motkraft. Motkraft presenterar sig själv som ”nyheter från och om den utomparlamentariska vänstern samt webbhotell för utomparlamentariska vänstergrupper”, det vill säga bland annat allas våra vänner i AFA.

Att mötet hölls på Glassfabriken är naturligtvis ingen slump. Lokalen är ett av Malmös främsta tillhåll för extremvänstern där de kommunistiska, anarkistiska och anti-demokratiska idealen odlas öppet. Kulturcentrets verksamhet sponsras, föga förvånande, av ABF. Tydligen ligger det i den så kallade arbetarrörelsens intresse att skola kommande generationer av anti-demokrater.

Tyvärr tvingas PI meddela att arrangörerna nog kan bli lite besvikna över antalet mobiliserade anti-demokrater. Vad Skåne mot rasism inte har noterat, är att många av de 1 368 som anmält sitt deltagande via Facebook visserligen kommer att vara närvarande på lördag - men genom att gå i SD/SDU-demonstrationen.

glassfabriken.net/
motkraft.net/
socialisterna.org/sv/2/1/7335/

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt