fredag 23 september 2011

Sundströmskan och Åkessonkopian

TWITTER Plocka fram en stol, fatta pennorna och rita ett kors i taket – SVT tillägnar Jimmie Åkesson-kopian på Twitter en hel artikel. Och Sundströmskan hakar på, lättad efter att hennes lättkränkthet – som resulterade i en polisanmälan mot hennes egen kopia – gjorde så att den försvann.

Under hela Twitterdebatten har det hetat ”kapade konton”, vilket leder tankarna till att någon skulle ha ”hackat” sig in i vederbörandes konton. Så är alltså inte fallet utan det har handlat om kopior som parodierat sina förebilder. I fallet med Jan ”Olika” Helin, Expo-Alex Bengtsson och Sundströmskan har det alltjämt hetat ”kapat”. I fallet Åkesson väljer man nu dock just ”kopia” och ”alter ego”. Frågan är varför man plötsligt ändrat sig på den punkten?

SVT har intervjuat Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund:

- Den som skickar ut de här meddelanden vill endast parasitera på någons goda namn. Det handlar om förtal och att få någon att framstå i dålig dager, säger Linus Bylund.

Bylund säger också att det inte rör sig om en god satirisk ton och att partiet velat se kontot nedstängt. Dock har de inte sprungit direkt till polisen som i fallet Sundströmskan.

- Vi håller på att undersöka när vi kan bli av med kontot. Vi diskuterade det senast igår under ett möte. Jag rapporterade till Twitter för länge sedan men inget har hänt. Och det är svårt att få kontakt med dem.

Vidare berättar man även om Håkan Juholts kopia som påstås sprida ”rasistiska” meddelanden.

SVT

Twitterhyckleri på högsta nivå
Sundströmskan polisanmäler kopia
Twitterkopior: Sundströmskan, Helin och Expo-Bengtsson

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt