fredag 23 september 2011

Somalier vill även ta hit adoptivbarn

Lyssna: Rukia Mohamud: "Jag är orolig"

HAVERI I går tog vi upp pakten mellan regeringen och Miljöpartiet vilket kanske resulterar i att Sverige öppnar upp för invandring av tiotusentals somalier baserat på DNA-tester för släktskap då somaliska pass inte är godkända id-handlingar.

Vi försökte även uppskatta hur stor den somaliska anhöriginvandringen kan tänkas bli. En i stort sett omöjlig uppgift. Det kan bli 100, 2000, 10 000 eller 100 000 plus. Ingen vet. Men vad vi inte hade räknat med är adoptivbarn. I det dagsaktuella inslaget från SR Dalanytt intervjuas en beslöjad kvinna som säger att hon har tre barn varav ett är adopterat. Hur det blir det med det barnet, frågar hon sig? Adoptioner är vanligt i Somalia, enligt henne.

Men den politiska pakten har bara diskuterat DNA-tester för fastställande av släktskap – ingenting om adopterade barn. Tänk om pakten medför att man utökar med adoptivbarn i sitt kommande lagförslag? Miljöpartiet pressar på med motivet att adoptivbarnen är precis lika utsatta, och då kan ”vi” se genom fingrarna med identieter, ungefär. Ett sådant scenario kan innebära att somalierna åberopar hur många barn som helst och käven uppvisar falska papper på det.

Då sjunker skutan ännu snabbare..

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt