onsdag 31 augusti 2011

Kent Ekeroth: Fel att bygga upp parallella samhällen

ISLAMISERINGEN Kent Ekeroth, Sverigedemokraternas internationelle sekreterare, svarar i dag på Peter Weideruds utspel om att göra Eid till en svensk nationell helgdag.

[...]

Weideruds argument blir helt paradoxalt eftersom han pratar om att uppnå ett "enat och rikare samhälle" och att detta uppnås genom att – håll i er nu – fragmentisera det genom att minska de gemensamma nämnare som till exempel helgdagar utgör. Alltså, enighet enligt socialdemokratisk logik är att uppmuntra till oenighet.

Det är säkerligen denna otroligt fantasifulla logik som legat till grund för den så kallade integrationspolitik som enligt alla bedömare misslyckats totalt. Drar Socialdemokraterna och Weiderud någon lärdom av detta? Tvärtom, man slänger bränsle på elden och ökar skillnaderna, ökar segregeringen och hjälper till att bygga upp parallella samhällen.

För sin tes påstår Weiderud att att assimilering till majoritetsnormen leder till ett fattigare samhälle, men presenterar bekvämt inte några belägg för detta påstående, vilket är förståeligt för det är nog svårt att hitta. Däremot finns det gott om underlag för att bevisa motsatsen, nämligen att massinvandring och mångkultur istället leder till ett fattigare samhälle. Se till exempel Jan Ekberg, Lars Jansson eller danska välfärdskommissionens slutsatser om de enorma kostnaderna.

När Weiderud skriver att vi "riskerar" att vilja skydda en kultur, alltså vår svenska kultur, avslöjar han sig. Han ser alltså det som en risk. Vi sverigedemokrater däremot ser det som en ynnest att kunna bygga vidare det svenska Sverige utifrån svenska förutsättningar. Det är inte något som är statiskt, men det är inte heller något som är mångkulturellt eller muslimskt. Den svenska kulturen har utvecklats organiskt under mer än tusen år och gör sig inte betjänt av påtvingad mångkulturalism, massinvandring eller islamisering.

SvD

Relaterat

"Gör Eid al-Fitr till svensk nationell helgdag"

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt