måndag 29 augusti 2011

Festival med exotisk mat mångkulturen lever!

MATRESONEMANGET Vi har hört det till leda, det så kallade matresonemanget. Att vi numera kan äta maträtter från världens alla hörn betyder att mångkulturens övriga konsekvenser är värda uppoffringen, ungefär. Detta förlegade argument använder Jan Nordström, reporter på Folkbladet, på fullaste allvar och menar att sverigedemokraterna kan ”dra något gammalt över sig” för ”det är så här, såsom denna lördag i Hageby, som det går när mångkultur verkligen får råda”.

Det är tredje året i rad som kulturfestivalen med mat från diverse olika länder anordnas i Portenparken i Hageby, Norrköping. Detta menar Nordström är då mångkulturens sanna sida visas upp – att äta exotiska maträtter.

Det är några timmar kvar till det lätt absurda möte på Tyska torget, där Sverigedemokraterna ska utmåla Hageby som en av Sveriges mest kriminella stadsdelar. Så går det, när mångkulturen får råda – sådant är budskapet på den tillställningen.

Nej, dra något gammalt över er, sverigedemokrater. För det är så här, såsom denna lördag i Hageby, som det går när mångkultur verkligen får råda.

Att Hageby är en stadsdel att jämföra med exempelvis Rinkeby eller Rosengård, med tillhörande problem, gör ju inget – maten är ju så god och varierad.

Samma Nordström chockeras över att en del av SDU:arna under lördagens torgmöte såg ut att ha utländsk bakgrund:

I anslutning till Rådhusets stora trappa var ett 40-tal SDU-are samlade, många av dem tillresta. De hade svenska flaggor och sin egen fana, även den i blått och gult. Lite oväntat såg minst tio procent av dem ut att ha invandrarbakgrund.

Folkbladet
Folkbladet

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt