söndag 31 juli 2011

Skötsam familj ska utvisas efter sju år

UTVISNINGSHOT Azerbajdzjan, säg det snabbt tio gånger om du kan. Landet ifråga är en icke-demokrati och styrs med järnhand av den maktfullkomlige presidenten Ilham Aliev. Ingen opposition tillåts och Ilham Aliev slår ner hårt på alla regimkritiker. Det förekommer rapporter om hot, trakasserier och även tortyr. I det landet hålls nästa års EBU-jippo även känt som melodifestivalen.

Familjen Karimova flydde från Azerbajdzjan och hamnade i Sverige 2004. Pappan tillhör ett regimkritiskt parti och riskerar ett brutalt välkomnade om han återvänder. Fängelse eller värre än så.

Familjen Karimova består av pappan Zarrabi och hustrun Sulhijja och deras nu tonåriga söner Azad och Rustam. Ingen av dem har uppehållstillstånd. Familjen fick avslag 2006 och de gömde sig undan utvisning en kort period men inget hände. Sedan har de varit öppna gentemot Migrationsverket. Man kan sedan bara söka asyl var fjärde år. Under tiden har familjen etablerat sig och gjort allt för att integrera sig trots att de här illegalt.

Familjen bor i Linghem, en tätort i Linköpings kommun. Pappan har jobb som tekniskt ansvarig på en gård och mamman är djurskötare på samma gård. Trots sin illegala status betalar båda skatt och sköter sig. Yngste sonen har precis tagit studenten och brodern Rustam pluggar på högskola med sikte på att bli ingenjör. Åtminstone pratar båda grabbarna felfri svenska.

2010 fick familjen veta att deras ärende var på bordet igen. För en månad sedan kom kallduschen. Migrationsverket meddelade familjen att de ska utvisas. Motivet:

Migrationsverket hävdar att hotet mot familjen inte är jättestort, att det inte finns ömmande skäl för att låta barnen stanna i Sverige, och att familjen agerat fel som gömde sig undan utvisning 2006.

Vår kommentar:

I motsats till alla de grovt kriminella invandrare som lever rövare eller ljuger sig in i landet eller som inte godtar det sekulära Sverige med sina ständiga krav på bisarra medeltida särregler, är detta ett solklart fall för PI. Familjen vill göra något vettigt av sina liv i Sverige. De bidrar, sönerna är säkerligen uppskattade av sina kompisar och arbetsgivaren har bara gott att säga om föräldrarna.

Ergo: Familjen är exakt den kategori vi anser vara mer än hjärtligt välkommen!

Corren

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt