måndag 25 juli 2011

Extremvänsterns hyckleri exponerad

VÄNSTERHYCKLERI Nu tävlar det svenska mediakåren tillsammans med vänstern om vem som kan svärta ner oliktänkande mest. Ett solklart exempel på hyckleriet är hur den vänsterextremistiska sajten Arbetarmakt beskrev självmordsattentatet i Stockholm december 2010 respektive händelserna i Norge.

Den 13 december skriver man:

Den nu döde mannens budskap är tydligt och drivs inte av någon irrationell önskan att döda människor i största allmänhet. Det tragiska är att han valt en väg som enbart ledde till att han själv dödades, och att hans hustru miste sin man och hans tre barn miste sin far. Det är det enda resultatet av hans bombdåd. Hans vilja att hämnas för hur hans trosfränder – och andra invånare i Afghanistan och Irak – behandlas, är fullständigt begriplig. Vi instämmer inte i den kör – från statsministern och Beatrice Ask till "experter" som Magnus Ranstorp – som betraktar hans försök att spränga sig själv och andra i luften som enbart en kriminell handling. Det är en politisk handling, men en helt missriktad politisk handling.

Efter Anders Behring Breiviks dåd skriver man i stället:

Han var, kort sagt, motiverad av klasshat mot arbetarrörelsen. Men fokus för hans dödliga hat var faktiskt hans tro på ett islamskt övertagande i Europa – han tror att Arbeiderpartiet är för mjuka mot islam. Denna mani är inte bara något för enskilda högerextremister eller fascister som English Defence League i Storbritannien (vilka han beundrade och kontaktade). Det är ett faktum att islamofobi – den imperialistiska rasismens senaste inkarnation – är stapelvara i åtminstone populära kvällstidningar i Storbritannien och många andra länder. Miljoner människor läser sån't varje dag.

[...]

Arbetarrörelsen i Europas, som står inför framväxten av islamofobi – den moderna antisemitismen i den nuvarande kapitalistiska krisen, måste, sist men inte minst, bekämpa den vid varje steg. Vi får inte ge den ens en tum genom att debattera "mångkulturalismens misslyckande" eller muslimska gruppers påstådda vägran att låta sig integreras.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt