måndag 25 juli 2011

Europol ska kartlägga islamfientliga hot

KARTLÄGGNING Europol ska nu tillsätta en specialenhet om 50 experter där man ska kartlägga det ”islamfientliga hotet” i Skandinavien, där man ska bistå de nordiska länderna, något Europol gör på eget intiativ. Enligt Europols talesman Soeren Pedesen finns det fortfarande hot från islamistiskt håll, men det förekommer varningar för att särskilt extremhögern? har blivit allt mer professionell och aggressiv.

Expressen kör vidare på temat och blandar friskt äpplen med päron. Bedöm själva.

Det är dock en punkt vi kan ta upp. Expressen undanhåller friskt andemeningen till brittiska EDLs, existens. EDL  är kort för English Defence Legue. De är dessvärre en blandning av fylleskallar, fotbollshuliganer och allmänt gapande där merparten nog inte riktigt vet vad de protesterar mot. Det ska tilläggas att PI inte har kontakter med dem alls.

Men rätt ska vara rätt. Expressen skriver:

Den högerextrema gruppen EDL ger sig på muslimska invandrare i Luton.

Det är ren lögn. EDL uppstod sommaren 2009 från en grupp som kallade sig ”United Peoples of Luton” som en reaktion på följande man och hans radikala gäng:

Anjem Choudary, nummer två från vänster. Han är brittisk medborgare, advokat, hatisk imam och leder den numera förbjudna militanta islamistgruppen Islam4UK. Deras mål är att införa sharialagar i England. Som brittisk medborgare kan han inte utvisas vilket många politiker och för den delen britter velat en längre tid. Hans jihadistiska nätverk täcker en stor del av Västeuropa och samtliga underrättelsetjänster har fullt upp att kartlägga och bevaka dessa.

Luton

Under våren 2009 höll byn en välkomnande parad för brittiska Afghanistanveteraner i Luton där byborna och anhöriga applåderade sina döttrar och söner. Man passade även på att sörja sina fallna soldater. På plats fanns även Anjem Choudary och hans anhang. De skrek "murderers," "rapists," "terrorists" och "baby killers". Gänget har sedan dess åtalats och fällts för dessa uttalanden. Bybor blev rasande på islamistgänget som skändade deras soldater.

Även i den lilla staden Wootton Basset med drygt 11 000 invånare, belägen vid RAF:s stora flygbas Lyneham, har man en tradition att hedra alla stupade som flygs hem från Afghanistan. Man kör då kortege genom staden och stadens invånare står uppradade med böjda huvuden i respekt för sina döda. Även krigsveteraner, skolklasser och scouter paraderar med fanor.

Detta fick en rasande Anjem Choudary att planera en invasion med 500 jihadister vars mål var att håna de döda och byborna. Men de räknade inte med britternas motstånd. På kort tid fick en facebook-grupp 125 000 medlemmar och hatet mot Choudary var så stort att han ställde in besöket – i ren rädsla över att bli lynchad. Likaså planerade de att demonstrera mitt i centrala London och tåga till parlamentet för att där försöka inta det. Men det blev inget. De vågade inte där heller.

David Cameron har sagt ”that Choudary is one of those people who needs to be looked at seriously in terms of the legality of what he’s saying because he strays, I think, extremely close to the line of encouraging hatred, extremism and violence”

I januari 2010 förbjöds gruppen att verka. Det islamistiska gäng hade även kopplingar till självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, som bodde just i Luton under en tid. Sedan dess har delar av det radikala gänget format en ny grupp som kallar sig Muslims against Crusaders.

Tillbaka till EDL,

De kallar sig själva för en multi-etnisk och multi-religiös grupp, och säger klart och tydligt att den inte vänder sig mot muslimer, utan mot jihadister, de radikala som vill förvandla Storbritannien till ett muslimskt kalifat under sharialagar. Många judiska ungdomar är med i EDL och de har även en avdelning för homosexuella. Till och med chefen för den brittiska polisens avdelning för bekämpning av extremism, Detective Chief Superintendent Adrian Tudway, har sagt han inte kategoriserar EDL som en högerextrem rörelse. Andra håller inte med honom alls.

Tyvärr har EDL:s andemening, att markera mot radikala islamister, ofta urartat i kravaller och polisgripanden. Och inte sällan har det stått maskerade muslimer och vänstermilitanta tillsammans på andra sidan och förvärrat situationen.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt