torsdag 28 juli 2011

Arbeiderpartiet har släppt islam lös i Norge

DEBATT KRING TERRORÅDET Lektor Dordi Skuggevik Tande skriver på NRK att man måste se attentatet mot Arbeiderpartiet i ett sammanhang och med islams utveckling i Norge. Hon menar att ”om man inte gör det kommer unga män i vår kultur ställa sig upp mot islamiseringen, ty dessa män känner sorg och vrede eftersom vår kultur aldrig igen kan bli densamma.” Hon skriver också att ”AP har släppt islam lös i Norge och att det var därför AP blev terroristens mål”.

Skuggevik Tande anser att det är viktigt att förstå varför attentaten skedde.

Man måste kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt. När jag vaknade på lördags-morgonen och hörde om det förfärliga som hade skett, tänkte jag på varför det skedde.

Jag har mina tankar om varför det skedde.

Dordi Skuggevik Tande blev känd när hon var i konflikt med biskopen i Trondheim 2000. Den katolske biskopen har senare medgett att han sexuellt har utnyttjat en minderårig pojke. Hon har också fått Kleivaprisen av Surnadal kommune. Kommunledningen i Surnadal diskuterade idag om de skulle ta ifrån henne priset. De tar starkt avstånd från hennes inlägg eftersom de menar att hon visar förståelse för terrordådet.

Vi lämnar över det till hennes eget samvete huruvida hon vill ge tillbaka priset, säger Mons Otnes som är kommunens ordförande

Dordi Skuggevik Tande kontrar med:

Kommunledningen i Surnadal får akta sig väl för att börja instruera enskilda individer i sin kommun om vad de får säga: alla måste kunna yttra sig. Det tillhör en totalitär stats rutiner att försöka tysta folk och kommunledningen  bör omgående ta tillbaka sitt yttrande. De blandar ihop korten och gör sig löjliga, det är tråkigt.

Hon skriver att hon har väntat sig en reaktion på grund av att hon anser att Arbeiderpartiet har släppt islam lös i Norge, utan att begripa vilket raseri detta har skapat i befolkningen.

Jag har inget emot muslimska personer, men jag förbehåller mig rätten att kritisera den totalitära ideologin inom islam. Islam får vi inte diskutera i Norge idag, för vi ska bara vara snälla och hyggliga allihop.

När folk inte ser faran med islamiseringen av Europa, när folk inte får ta till orda i diskussioner, då smäller det. Då börjar bomber och skjutvapen tala. Nåde den som säger något som inte är fullt accepterat och tillåtet, ungefär som en lag, i Norge.

Hon får frågan om det verkligen är den rätta tidpunkten att föra fram sina åsikter om detta, just nu? Skuggevik Tande svarar:

Man måste meddetsamma fråga sig själv ”varför hände detta?”, eftersom det aldrig får lov att hända igen!

NRK

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt