tisdag 28 juni 2011

Yxattack tros ha varit ämnat för SD-politiker

FASCISTISKA ANTIFASCISTER Grannar till lokalpolitikern Kristina Winberg (SD) i Jönköping upptäckte en yxa på dörrmattan då hon skulle släppa ut katten på morgonen. Man tror att vilka som än lagt den där tagit fel och att den var avsedd för Winberg. Man hade även vandaliserat och krossat fönsterrutor.

Innan yxan lagts tillrätta på dörrmattan hade den använts till att hugga sönder dörrlisten och slå in en ruta ovanför. Samma sak hos ytterligare en granne. Man spekulerar nu i om gärningsmannen/männen tagit fel då SD-politikern Kristina Winberg bor i grannskapet och har tidigare utsatts för hot och trakasserier.

Händelsen är polisanmäld men inga spår har kunnat säkras. Ärendet lades sedan snabbt ned i brist på spaningsuppslag. När Värnamo Nyheter ringer upp kriminalkommissarie Ann-Christin Carlsson säger hon sig inte känna till någon hotbild mot Winberg.

I mars fick Winberg ett hotbrev skickat till sig. Säpo uppgav då att man bistod polisen i ärendet. Då landstingsfullmäktige sammanträdde sist hyrdes en extra vakt in för att garantera säkerheten efter det som hänt. Brevet var undertecknat AFA som hotade med en kampanj om hon inte slutade som nämndeman. Brevet fördömdes av såväl tingsrättschefen som politiker från olika partier som ett hot mot demokratin.

Källa: Värnamo Nyheter 110627

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt