torsdag 23 juni 2011

Lago mötte Billström och Ullenhag

SÖDERTÄLJE På onsdagen besökte kommunpolitiker från Södertälje migrationsminister Tobias Billström (M) och integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i Stockholm. Södertäljes problem med den stora invandringen stod på dagordningen.

Det var representanter från såväl den rödgröna majoriteten som alliansen, inklusive avgående kommunalrådet Anders Lago (S), som rest till Stockholm. Ett möte som handlade om den stora invandringen till Södertälje som kommunen inte kan stävja på egen hand utan regeringens hjälp.

Enligt Lago blev mötet en besvikelse.

– Jag tror tyvärr inte att det här mötet resulterar i något nytt. De lyssnade artigt och tackade för informationen, men jag tror ändå inte att de förstår problemet eller så vill de inte förstå, säger avgående kommunalrådet Anders Lago besviket.

– Det här är Södertäljes absolut största fråga. Och det är det både för de nyanlända eftersom det är svårt att få en bra start i Södertälje, men också för kommuninvånarna och för kommunen. För Södertäljes skull måste vi få en ändring på asyl- och flyktingmottagandet, framhåller Lago.

Det lilla som ändå kom ur mötet är ett löfte om ett utökat samarbete mellan staten, arbetsförmedlingen och kommunen gällande arbetsmarknadsinsatser.

LT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt