måndag 25 april 2011

Skottdrama med automatvapen i Södertälje

STAD I FÖRFALL I Södertälje, precis som i de flesta av Sveriges större städer, finns det områden som är direkt hälsovådliga att befinna sig i när mörkret lägger sig. Ronna är ett sådant bostadsområde.

Här inträffade under natten till söndag ett skottdrama. Enligt vittnesuppgifter använde sig gärningsmännen troligen av automatvapen och skottlossningen skedde i flera omgångar.

Enligt Södertäljepolisens spaningschef Anders Göranzon sitter nu tre personer anhållna, men han utesluter inte att fler personer kan komma att gripas.

Länstidningen Södertälje skriver:

Det har varit kraftig beskjutning och en mängd skott som avlossats. Vi är inne i ett skede där vi jobbar stenhårt med det här, säger Anders Göranzon under söndagskvällen men vill inte närmare kommentera omständigheterna kring vad som kan vara orsaken till skottlossningen.

Det var klockan tre, natten mot söndag, som boende på Svedjevägen vaknade med ett ryck när de hörde skottlossning från vad som lät som automatvapen utanför huset. Vittnen kunde sedan genom sina fönster se hur flera gärningsmän avlossade skott mot en silvergrå Golf som stod på vändplatsen vid Svedjevägen.

Tre, eller fyra, män avlossade automatvapen mot en bil. De sköt mot vindrutan med flera skott, men tydligen satt det inte någon i bilen. Skottlossningen skedde i två omgångar och ytterligare en bil var inblandad som stod lite längre bort på Svedjevägen. Den bilen stod med tändningen på och med bildörren öppen, berättar ett vittne till skottdramat.

Efter de två omgångarna av beskjutningar sprang gärningsmännen från platsen.

Jag såg tydligt att en av männen hade en pistol i handen, säger ett vittne.

[..]

Ingen person ska ha kommit till skada vid skottdramat, men enligt polisen är det ren tur att ingen person träffades av de många skotten som avlossades mot två bilar på adressen.

För de boende som brutalt väcktes av skottsalvorna utanför fönstren växer dock oroskänslorna.

Det är ju någon form av sammandrabbning och det är inte första gången vi hör skottlossning här. Men familjen är ju skärrad och oroliga, och man är ju glad att man inte råkar ha sina barn ute och på väg hem så att de hade hamnat mitt i det här, säger ett vittne.

Kraftig skottlossning på öppen gata har kommit att bli en påsktradition i Södertälje.

Även förra året inträffade ett skottdrama med beskjutningar mot en bil under påskhelgen, men då skadades flera personer.

En bil som kom körande i centrala Södertälje blev beskjuten natten mot långfredagen i fjol. Gärningsmän i en mötande bil öppnade eld och i bilen som blev beskjuten satt tre personer varav vissa med kopplingar till den kriminella invandrargrupperingen Södertäljenätverket. Denna stadsmaffia är de som de facto styr och ställer i staden efter mörkrets inbrott.

En man träffades med åtta skott och skadades allvarligt och har fått bestående skador. En annan man i bilen träffades också av flera skott men klarade sig mirakulöst med lindrigare skador, medan en tredje person i bilen klarade sig helt oskadd. Dådet betraktades som ett rent avrättningsförsök.

PI berättade om dådet här.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt