måndag 25 april 2011

Kirugiskt korrekt ingrepp i artikel

POLITISK KORREKTUR ”Ge dem inte vatten på kvarnen.” Ungefär så uttryckte sig en redaktör på en av de stora dagstidningarna för några år sedan. ”Dem” åsyftade givetvis Sverigedemokraterna och alla andra kritiker till flyktinginvandringens konsekvenser. Enligt redaktören fick inte redaktionen skriva något som helst negativt om invandrare, för då skulle alla kritiker bara få rätt.

Lite åt det hållet verkar man ha resonerat på Sydsvenskans redaktion efter sin ursprungspublicering. Sammanfattning av PI:

Polisen i Malmö larmades på söndagen till en lägenhet där en kvinna ropade på hjälp. När en 33-årig man öppnade lägenhetsdörren skickade han hunden på dem. Kvinnan omhändertogs och mannen greps misstänkt för misshandel, försök till grov misshandel, olaga frihetsberövande och brott mot lagen om tillsyn av hund och katt.

I artiklen fanns även denna del:

På grund av språkförbistringar har polisen ännu inte fått klarhet i vad som hände i lägenheten. Polisen tror att mannen har hållit kvinnan där mot hennes vilja och han misstänks därför också för olaga frihetsberövande.

Men det tog inte många timmar förrän redaktionen insåg sitt misstag – och raderade delen om språkförbistringar. I den nya versionen finns icke en stavelse om parets härkomst.

SDS

Hybris någon?



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt