lördag 23 april 2011

Islamistiska SUM bjuder in radikala till sin konferens

ISLAMISTER SUM, Sveriges unga muslimer, inledde under fredagen en helgkonferens i Kistamässan. SUM har nära band till stora (ökända) moskén på Södermalm och är sunnimuslimer. Liksom när det gällde den förra TUFF-konferensen med könsåtskiljande vägrar man även här blanda kvinnor och män. Per Gudmundsson synade gästerna redan i mars. Mohammed Amin Kharraki, ordförande för Sveriges unga muslimer, var den som förnekade förekomsten av islamister som ute i Rinkeby jagar alla kvinnor att täcka sig. Här debatterar han med Nalin Pekgul.

Några inbjudna

Mehmet Kaplan – Riksdagsledamot för Miljöpartiet.

Abdirazak Waberi - Riksdagsislamisten som sitter för Moderaterna.

Sheykh Adil Salahi – Är pro-shari’a och håller till i England

Lena Larsen – Norsk konvertit. Hon förespråkar islamisk familjerätt, som en del av shari’a, för kvinnor. Larsen var tidigare ordförande för Norsk islamisk Råd som är en paraplyorganisation. 2008 vägrade rådet att protestera mot en fatwa som föreslog dödsstraff för homoseuxuella. Fatwan var utfärdad av ett europeiskt råd som står Muslimska brödraskapet nära.

Ahmed Al-Mofty – står bakom moskébygget på Ramberget i Göteborg. Uppdrag Granskning tog upp det faktum att saudi betalar bygget, och saudiarabiens rättskipning bygger uteslutande på sharialagar baserat på salafiasm, den hårdföra grenen av sunniislam. Han kunde dock inte komma till SUM.

Boona Mohammed – Amerikan och bokstavstroende salafist. Video

Othman Al Tawalbeh – imamen som pluggar shari’a, och som Svenska kyrkan anställde i Sofia församling där han ska föra dialog med ynglingar i Fryshuset. Kritiken mot kyrkan blev dock för stor att Fryshuset nu tagit över anställningen.

Masoud Kamali – mannen som förnekar förekomsten av skamvåldet i Sverige och tidigare utskälld diskrimineringsutredare anställd av Mona Sahlin.

Kitimbwa Sabuni - "Muslimska mänskliga rättighetskommittén". Han är kusin till Nyamko Sabuni. Kusin Kitimbwa har tidigare krävt en ursäkt från Mona Sahlin. Bakgrunden var debatten om hur radikala islamister har "kidnappat" Stockholmsförorten Rinkeby och utövar något som närmast kan beskrivas som ett skräckvälde där människor som vägrar underkasta sig deras förvridna tolkning av islam trakasseras. Att det förhåller sig just så har omvittnats från flera håll. S-kvinnan Nalin Pekgul (se videolänk ovan), själv boende i området, och musikern och festfixaren Kadafi Hussein har egna erfarenheter av detta. När kritiken mot islamisternas framfart fördes fram kallade Sabuni det för "en orgie i islamofobi" vilket med all önskvärd tydlighet illustrerar vilken nivå på förnekelse han företräder.

Med flera tvivelaktiga…



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt