lördag 23 april 2011

TT förvanskar nyhet om zigenare övrig media sväljer villigt betet

MEDIA Återigen berättar TT en nyhet på sitt hemvävda vis, dvs. genom att utelämna en rad fakta så att sanningen blir helt förvanskad. Det handlar om byn Gyöngyöspata i nordöstra Ungern, där TT och övrig media rapporterar om hemska medborgargarden som terroriserar zigenare.

Expressen publicerar TT:s text rakt av, och illustrerar artikeln med en bild på en gråtande zigenarflicka. Men sanningen är som vanligt något helt annat.

Läs först Expressen/TT:s artikel:

Romerna flyr från medborgargarde

Hundratals romer har lämnat sin hemby i norra Ungern av rädsla för ett medborgargarde. Regeringen förnekar dock att det rör sig om en evakuering.

Ett medborgargarde som kallar sig Vedero har upprättat ett träningsläger i närheten av byn Gyongyospata [sic] och planerar att hålla övningar under påskhelgen. Gruppen nekar till att avsikten är att provocera den romska befolkningen.

Regeringen har lovat att göra allt för att hindra brott och enligt polisen hade fem medlemmar av Vedero gripits eftersom deras uniformer kan uppfattas som hot.

Enligt Aladar Horvath, ledare för Romernas människorättsorganisation, evakuerades 276 kvinnor och barn i fredags från byn som ligger nio mil öster om Budapest.

- De är rädda, säger han och tillägger att man bett Röda korset hjälpa till att evakuera bybor.

Ryula Racz, en av invånarna i byn säger att han liksom många andra har skickat hustru och barn till Budapest för att undvika bråk.

[..]

- Låt dem få en lugn påsk eftersom det ryktas att här kommer att vimla av uniformerade män, säger han.

Vederos medlemmar bär ofta uniform och röda baskrar.

En regeringstalesman säger till nyhetsbyrån MTI att det inte rör sig om en nödevakuering, utan en "semester" arrangerad av Röda korset.

Hjälporganisationen å sin sida försökte undvika att blanda sig i konflikten och sade i ett uttalande att utflykten hade organiserats på begäran av romska invånare i Gyongyospata.

Ett annat medborgargarde har patrullerat gatorna i staden Hajduhadhaz i östra Ungern i flera veckor.

Nu ställer sig flera oss som är vana vid svensk massmedias speciella sätt att rapportera nyheter följande fråga:
.

Varför patrullerar medborgargarden gatorna i denna lilla by i nordöstra Ungern?

Och mycket riktigt, när vi gräver lite djupare så framkommer en helt annan bild av vad som hänt i denna gudsförgätna by på den ungerska landsbygden. En bild som TT och Expressen för allt smör i Småland inte vill berätta om, för det skulle ge sympatin för "de utsatta romerna" en törn i kanten.

Detta handlar nämligen om livet i en liten by med 2,800 invånare i nordöstra Ungern där invånarna dagligen och under flera år har blivit terroriserade av den stora zigenarklanen som bor i byn. Omfattningen av terrorn mot främst äldre bybor är sådan att även närvaron av ett filmteam inte avskräcker zigenarna från att hota de boende.

Det var nämligen redan i februari som ett filmteam begav sig till Gyöngyöspata för att se om alla historier om zigenarterror stämde. De begav sig ut på gatorna och intervjuade de äldre byborna som samtliga berättade om den skräck som zigenarklanen förde med sig.

Byborna berättade bland annat om en äldre man i Gyöngyöspata som nyligen begick självmord då han inte kunde bära plågan av zigenare som spottade på honom och angrep honom på gatan i fullt dagsljus.

Därefter intervjuade filmteamet borgmästaren i byn, som framför kameran medger att utan hjälp utifrån kan ingenting göras för att stoppa våldet. Byborna anklagar regeringen och myndigheterna att strunta i att upprätthålla lagen.

De menar att om polisen skulle ta itu med den brottsvåg som zigenarna är ansvariga för, så kommer ofrånkomligt liberal press i Västeuropa att anklaga Ungern för rasism, vilket förklarar myndigheternas tvekan att ta tag i problemen.

Invånarna i byn har länge ropat på hjälp, och när filmteamet dokumenterade vad som skedde i skymundan, och kunskapen om ortsbornas utsatthet spreds i landet, har ett antal olika grupperingar, från vanliga ungrare till högerextrema organisationer, anlänt till byn för att patrullera gatorna dygnet runt för att freda invånarna från zigenarnas våld och inbrott.

Gyöngyöspata är bara en av hundratals byar i denna lantliga del av Ungern där polisnärvaron är minimal, och den zigenska populationen är avsevärd. Av de 700,000 zigenare som beräknas bo i Ungern återfinns merparten i denna del av landet. Den brottsvåg som härjat under decennier har till och med fått ett eget ord på det ungerska språket: "Cigányterror".

Se här filmen om zigenarterrorn i Gyöngyöspata (tyvärr bara på ungerska, men den intresserade kan använda sig av Google Translate för att läsa förklaringstexten – för den otålige kan man med fördel hoppa in i filmen vid 5:45).
.

.
Så även om TT/Expressen har rätt i att medborgargardet Véderő hörsammat bybornas desperata rop på hjälp, så underlåter tidningen helt att berätta om orsakerna till att gardet kommit till byn. Tidningen berättar ingenting om den tillvaro som byborna levt i under många år, en tillvaro som präglas av skräck, hot och våld, inbrott och antisocialt uppträdande.

TT/Expressen underlåter också att berätta att det inte bara är en högerextrem grupp som kommit till byn, utan även en mängd vanliga ungrare, som tar avstånd från Véderő, men som fått nog av att se sina äldre släktingar hotas och plågas av zigenska kriminella klaner.

Men den kanske största lögnen av alla som TT/Expressen gör sig skyldig till är insinuationen att myndigheterna nu "evakuerar" zigenare från byn av rädsla för att medborgargarden ska trakassera dem.

Röda Korsets egen talesman Erik Selymes berättar klart och tydligt att de för länge sedan har planerat en påskresa för zigenarbarn till Csilleberc barnläger. Denna påskresa är finansierad av en förmögen amerikansk byggherre vid namn Richard Fields som är verksam i Budapest, och har ingenting med oroligheterna i byn att göra.

Engelska BBC rapporterar sanningen, men det ignoreras fullständigt av TT/Expressen som av någon anledning tycker ordet evakuering passar bättre än ordet påskresa i artikeln.

Enligt rapporter är nu Gyöngyöspata översvämmad av socialister, "minoritetsrättsaktivister" och journalister från hela världen. Det kan inte undgå någon det absurda i att samtliga dessa personer totalt ignorerat de rop på hjälp som byborna sänt ut under flera år.

Kan det bero på att i deras ögon kan zigenare inte göra fel? Inte begå brott?

TT/Expressen skriver vidare:

"Ett annat medborgargarde har patrullerat gatorna i staden Hajduhadhaz i östra Ungern i flera veckor."

Vad tidningen inte berättar är att invånarna i staden Hajdúhadház utgörs av 10,000 ungrare och över 3,000 zigenare. Även här har kriminella zigenarligor terroriserat den övriga befolkningen i åratal.

Av stadens 13,000 invånare har över 5,000 skrivit under en petition som skickats till regeringen där de desperat begär hjälp från myndigheterna att freda sig från det hot och våld som zigenarna i staden plågor övriga invånare med.

Om man räknar bort minderåriga, så innebär det att i princip varenda vuxen invånare, förutom zigenarna, i staden har skrivit på denna begäran. Det har också förekommit massdemonstrationer i staden då invånarna anser att politikerna sviker dem enbart på grund av att brottslingarna består av zigenare.

Vad som kommer ske härnäst är ytterst förutsägbart.

Svenska journalistkåren kommer kräva att svenska staten ska "ta sitt ansvar", "göra sin plikt" och öppna upp Sveriges gränser för ungerska zigenare. Vänta bara, dessa artiklar kommer stå som spön i backen.

Efter det ungerska valet för ganska exakt ett år sedan fick det nationalistiska partiet Jobbik 17 procent av rösterna, och kom in i parlamentet för första gången. Men Jobbik saknar inflytande, eftersom höger/mitten-partiet Fidesz besegrade de styrande socialisterna och uppnådde egen majoritet.

Men som ett brev på posten började svenska vänsterpolitiker ställa krav på att Sverige skulle bli en fristad för Ungerns zigenarpopulation – samtliga 700,000…

Journalister kommer peka på de ungerska romernas isolering, fattigdom och utsatthet, men de kommer inte berätta om att tiotusentals zigenska barn förvägras gå i skolan av sina egna föräldrar, då de inte vill att den zigenska kulturen ska utarmas genom kontakt med övriga ungrare.

Zigenare i alla länder markerar sitt eget avståndstagande från majoritetsbefolkningen, som kallas gadjo (vilket betyder "vita" men i en nedsättande bemärkelse). Precis som i alla delar av världen så är bristen på utbildning roten till fattigdom. Men enligt svensk press gäller detta inte zigenare.

Se följande video om en ungersk zigenare som tar avstånd från sin egen grupps offermentalitet:
.

.
För en månad sedan skrev Bodil Ceballos och Peter Rådberg, Miljöpartiets utrikespolitiska respektive försvarspolitiska talespersoner, en debattartikel i Expressen där de krävde att "Sverige ska verka för att flyktingar från norra Afrika får en fristad i Sverige" och "Som ett av världens absolut rikaste länder är det vår skyldighet att agera och ge stöd till utsatta".

Sverige ska alltså, enligt Vänsterpartiet och Miljöpartiet, inte bara utgöra en fristad för Ungerns hundratusentals zigenare, utan potentiellt även för hundratusentals nordafrikaner?

Att dessa politiker är villiga att fullständigt urholka det svenska pensionssystemet för sin sak är uppenbart. De har sitt på det torra ändå, för riksdagsledamöters pensioner är inget man tafsar på. Men är de villiga att själva bo grannar med dessa personer? Knappast.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt