lördag 25 december 2010

Terrorister planerade attack mot militäranläggning

AUSTRALIEN I torsdags dömdes tre män för att ha planerat ett självmordsattentat mot en militäranläggning i Holsworthy, New South Wales, i utkanten av Sydney. Rättegången varade i tre månader och de dömda riskerar livstids fängelse. Samtliga är australiensiska medborgare med somalisk och libanesisk bakgrund. Ytterligare två inblandade män friades.

Enligt polisen planerade gruppen, som har anknytningar till ökända al-Shabab, att sända ett team beväpnade med automatvapen på ett självmordsattentat till Holsworthy Barracks. De ansåg att islam är under attack från väst och var missnöjda med att australiensiska soldater slåss i muslimska länder och gripandet av en annan grupp muslimska män som även dom planerade terrorhandlingar. Planen var att de skulle skjuta så många som möjligt tills de själva tillfångatogs eller sköts själva.

Åklagaren sa att en av männen besökte Somalia med förhoppningen om att få jihad-attacken välsignad med en fatwa av en religiös ledare.

Enligt polischef Tony Negus skulle attentatet varit det allvarligaste angreppet någonsin i Australien om det genomförts.

I Australien finns cirka 16 000 somaliska invandrare och myndigheterna har länge varit bekymrade över de täta banden mellan många av dessa och islamistiska organisationer och ideologier.

Straffen meddelas nästa år.

Frie Ytringer
ABC News
Wikipedia

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt