måndag 27 december 2010

Muslimska bröder bögofobiska

BRODERSKAPSRÖRELSEN Den ofta uppmärksamme Per Gudmundson noterar i en artikel i gårdagens SvD att medan Peter Weiderud, ordförande för de troende socialdemokraternas rörelse Broderskap, tycker att svenska publicister borde ta avstånd från Lars Vilks – med argumentet att förmodligen en stor majoritet av muslimerna känner sig kränkta – utelämnar deras egen muslimska avdelning stycken om att strävan efter lika rättigheter oberoende av sexuell läggning ska vara en prioritet i sitt manifest som antogs i somras.

Under Broderskapsrörelsens kongress i augusti 2009 fastslogs “Manifest för kristen vänster” i vilken en paragraf om jämlikhet återfinns:

Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan etniska och religiösa klyftor, utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.

I motsvarande manifest för nätverket “Muslimska socialdemokrater” är samma paragraf något reviderad:

Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan klyftor, ojämlikhet och förtryck på grund av hudfärg, religion eller kön, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.

Ingenting om strävan efter lika rättigheter oberoende av sexuell läggning. Manifestet antogs av Broderskapsrörelsens förbundsstyrelse den 28 maj i år.

Gudmundson:

Kampen för att bögar, flator, transpersoner och andra sexuella minoriteter inte bara ska tolereras utan även välkomnas i de kyrkliga gemenskaperna har varit lång och svår. Inte heller är den över. Att en pastor predikar om homosexualitet som en cancersvulst är dock numera lyckligtvis en marginalföreteelse. Vad gäller de islamiska församlingarna har den kampen bara börjat. De senaste två åren har imamer som förespråkar dödsstraff för homosexuella varit affischnamn vid Sveriges största ungdomskonferens för muslimer, för att bara ta ett exempel.

SvD
Manifest för muslimska socialdemokrater
PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt