tisdag 21 december 2010

Oortodoxt lärande på NTI-gymnasiet

SOLLENTUNA När eleverna på NTI-gymnasiet i Sollentuna skulle till skolan möttes de av en till synes förvirrad och möjligen påtänd lärare som bland annat berättade att han jagat sin mamma med yxa.

I videoklippet, som Nyheter24 fått tag på, ser man hur läraren skriker könsord på engelska och när lektionen var slut uppmanade han dem att skolka och i stället vara med honom. Dessutom sa han till klassens killar att det var helt okej att gå ifrån lektionen för en onanipaus.

Marcus Andersson, tillförordnad rektor, säger att de vidtagit en rad åtgärder. Om läraren var drogpåverkad vill han dock inte kommentera.

Verksamhetschef Louise Öst säger sig inte känna till lärarens beteende gentemot eleverna, bara mot rektorn.

– De uppgifter jag har fått är att han varit aggressiv mot rektorn, men inte mot elever.

– Personen i fråga har varit anställd hos oss i ungefär elva månader och fungerade väldigt bra tills för ungefär två veckor sedan. Då visade han tecken på att ha förändrats ganska mycket i sin personlighet.

– Han hade en del aggressiva samtal med rektorn. Dessa eskalerade och vi kunde se att han inte mådde särskilt bra. Han hotade rektorn per mail och i samband med detta stängdes han av från sin tjänst.

Vidare berättar hon att de har en professionell skolhälsovård som tar hand om elever som mår psykiskt dåligt av det inträffade och att lärarens beteende är fullständigt oacceptabelt samt att det är en personlig tragedi och olyckligt för samtliga inblandade.

Enligt elever befann sig ett vaktbolag på skolan dagen efter läraren tvingats gå, vilket Öst bekräftar.

– Det stämmer. Det har att göra med att han har hotat rektorn samt att han, via Facebook, kommunicerat med våra elever och utfärdat hot mot skolan, berättar Louise Öst.

Enligt Öst pågår nu en polisutredning och den hotade rektorn är sjukskriven med anledning av hoten.

Nyheter24

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt