tisdag 21 december 2010

Kultur-Sören hyllar PI eller?

FÖRVIRRAT Helsingborgs Dagblad har en lustigkurre vid namn Sören Sommelius, kallad Kultur-Sören, som bloggar på tidningens hemsida. I ett dagsfärskt inlägg hyllar han PI – eller vad är det egentligen han åsyftar?

Kultur-Sören har ridit på sina käpphästar, höga hästar tycker nog somliga, försökt mullra om ditten och datten. I dryga 1 500 godkända kommentarer har skribenter käftat emot, ibland med goda argument eller den annorlunda åsiktens kreativa ilska, men också ofta med nedlåtenhet, med verbala spottloskor. Kultur-Sören har försökt ducka så gott det går men blivit förfärad över hela det gäng skribenter som tycks sitta som lömska krypskyttar med sina datorer som granatkastare och fylla på ammunition från sådant som den främlingsfientliga bloggen Politisk korrekts depåer av lögner och fördomar. Då har han undrat vad det är för samhälle han och vi andra lever i. Särskilt när hetsen mot dagens muslimer påminner om antisemitismen mot judar på trettiotalet.

Nu ska vi se här…

1. Politiskt Inkorrekt, var namnet. Det politiskt korrekta står ni i gammelmedia för.

2. Främlingsfientliga? Lögner och fördomar? Kom gärna med exempel på dessa, åh du store kulturbloggare. Bara för att du anser det vara kontroversiellt och hellre – i sann DDR-anda – skulle hålla  tyst om vissa ämnen betyder inte det att det är lögner eller fördomar.

3. Påminner om antisemitismen mot judar på 30-talet? Det nya judehatet är större än någonsin och kan knappast jämföras med 30-talets Sverige. Dessutom vet vi alla vilka som ligger bakom detta nya hat som gör att judarna, som uppehållit sig i Malmö i generationer, känner sig tvungna att fly hals över huvud.

Bra försök. Bättre lycka nästa gång, Sören.

HD

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt