måndag 29 november 2010

Kontroll av muslimska pilgrimer var fjärde var bidragstagare

DANMARK Tidigt på fredagsmorgonen förra veckan genomfördes en aktion på Köpenhamns flygplats där kommuner och A-kassor kontrollerade passagerarna på ett ankommande flyg från Saudi-Arabien. Även två flyg från Thailand och ett från USA fick sina passagerare kontrollerade i samma aktion. Man var ute efter bidragstagare som olovandes lämnar landet, något som i Danmark är förbjudet då man inte anses stå till arbetsmarknadens förfogande om man reser utomlands.

På planen från Thailand och USA hittades ett fåtal passagerare som kunde misstänkas för detta bedrägeri, men på planet från Saudi-Arabien visade det sig att 25 procent av passagerarna på något sätt uppbar samhällsförsörjning och därför kunde misstänkas för bedrägeri. Planets passagerare bestod till största del av muslimer på väg hem efter att genomfört pilgrimsfärden Hajj, en av islams fem grundpelare.

Alla dessa passagerare som inte kunde lämna nöjaktiga förklaringar till sin resa under tiden de samhällsförsörjs av danska skattebetalare misstänks nu för bedrägeri. I Sverige gäller i princip samma regler, reser du utomlands utan att meddela A-kassa eller annan bidragsförsörjningsinstans, exempelvis socialbidrag, skall du få din ersättning ifrågasatt.

Skillnaden mot Danmark är dock att man i Sverige inte undersöker detta, sannolikt på grund av risken att offentligt få schavottera som ”rasist” för att man sköter sitt jobb. I samband med att allt fler ”svenska” muslimer genomför Hajj skulle en sådan aktion som den danska med största sannolikhet avslöja stora mängder människor som borde få sina bidrag ifrågasatta.

Politiken

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt