måndag 29 november 2010

Politiskt Inkorrekt informerar

FYI Installationen av ett säkerhetscertifikat för att göra sidans innehåll, exempelvis kontaktformuläret, säkrare att använda genom att kryptera trafiken mellan server och användare har på det stora hela fungerat bra. Dock så har ett antal läsare rapporterat att de får problem att se visst innehåll på sidan. Disqus nämns, men även alla Flashbaserade annonser. Nästan uteslutande är det besökare som använder webläsaren Internet Explorer som får problem. De som använder Firefox, Google Chrome eller Opera, för att nämna några av de vanligaste, verkar inte ha tillnärmelsevis samma problematik, om ens någon.

Anledningen till dessa problem är att Politiskt Inkorrekt har både krypterat och icke krypterat innehåll på sidan, vilket Internet Explorer har betydligt svårare att handskas med än andra webläsare. Detta okrypterade innehåll är då Disqus, eftersom det ligger på en annan server och inte har ett eget säkerhetscertifikat. Det är också förklaringen till att “Gilla”-knappen inte fungerar för ögonblicket. Supporten är kontaktad och vi hoppas få svar så fort som möjligt.

Vad då göra åt Internet Explorers tillkortakommande? Det allra bästa och det som vi rekommenderar är att istället installera någon av de tre andra webläsare vi nämner ovan. Alla finns att få på svenska. Vill man trots det använda Internet Explorer parallellt är det inga problem, alla dessa läsare kan samexistera problemfritt på datorn. Kanske använda en av de andra webläsarna till PI och Internet Explorer till resten?

Du som använder IE får en mängd dialogrutor som måste besvaras, välj där att visa allt innehåll på sidan oavsett om det anges som säkert eller osäkert. I nya Internet Explorer 9 som finns att ladda ner som så kallad betaversion är detta något mer förlåtande då antalet sådana meddelanden minskat betydligt i antal, så det kan också vara en idé att byta upp sig till den. Finns på svenska och kan laddas ner här.

Något som också verkar bekymra några få läsare är annonsen från företaget fabriksoutlet.com. Man har fått för sig att den annonsen skulle indikera att Politiskt Inkorrekt stödjer företagets verksamhet. Så är det naturligtvis inte, vi har ett enkelt avtal om att firman betalar pengar för att få visa en annons på Politiskt Inkorrekt, pengar som i förlängningen hjälper till att betala PI:s kostnader för drift och därför möjliggör att Politiskt Inkorrekt överhuvudtaget kan fortsätta existera.

Vi är medvetna om att företagets rykte inte är det allra bästa och vi är inte på något sätt delaktiga i dess verksamhet. V i tror också att våra läsare är så pass vakna och ansvarsmedvetna så de inte ger sig in i kostsamma affärsrelationer med Internetbaserade företag utan att kolla upp om verksamheten är seriös.

Kritiken om att Politiskt Inkorrekt, genom att sälja en annonsplats till fabriksoutlet.com, på något sätt skulle vara delaktiga i att medvetet försöka lura våra läsare att handla från företaget tillbakavisar vi med kraft. Vi har ett avtal (som inte kommer att förlängas) om att exponera deras annons, det är allt. Man skjuter inte budbäraren för att den kommer med dåliga nyheter.

Har ni några synpunkter på ovanstående text går det bra att maila till mig.

Gustaf Janson

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt