onsdag 27 oktober 2010

Knivsossen ställs nu inför rätta

ÖSTERSUND Den 18 september klockan 03.07 på natten larmar personalen på Statoil polisen och berättar att det finns en knivbeväpnad man inne i butiken. Personalen uppger att de känner sig hotade. Även tre andra killar som befinner sig på macken känner sig hotade. Den knivbeväpnade mannen visar sig vara den socialdemokratiske toppolitikern i Östersund Lars-Olof Hägred. Den 8 oktober trädde han fram i Länstidningen Östersund och meddelade att han lämnar sina politiska uppdrag.

Hägred hade ett ett stort antal uppdrag. Bland annat satt han som ledamot i kommunfullmäktige och nämndeman i hovrätten. Han var också ordförande i utförarstyrelsen och därmed högst ansvarig för 700 anställda och en budget på cirka 810 miljoner kronor. Han hävdar att han vid tillfället för händelsen kände sig ”hotad” då han stötte på en man han tidigare dömt i sin roll som nämndeman.

Nu ställs alltså Hägred inför rätta, men inte åtalad för knivhotet utan endast för brott mot knivlagen, vilket han också erkänner. Han berättar för polisen att han ”hittat kniven på marken” ner på stan tidigare under kvällen. I stället för att kasta den i en papperskorg beslutade han sig för att ta hem den. Knivhotet inträffade efter en sen kväll med ordenssällskapet Odd Fellow och ett par därpå följande krogbesök. I vilken utsträckning Hägred vid tillfället var berusad nämns inte.

Östersundsposten

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt