söndag 26 september 2010

Ensamkommande barn hotfulla och kastade saker mot personal

ENSAMKOMMANDE Så var det dags igen. Ännu en gång har de ensamkommande som ju enligt media är småttingar men i själva verket äldre tonåringar och i en del fall lögnaktiga vuxna som ljuger om sin ålder. Nu var det bråkigt på boendet Gellinergården i Gällö i Jämtland.

Det hela började med ett samtal till polisen från ungdomarna på förläggningen, strax efter 14.00. Enligt Jämtlands-polisen uppgav att tio flyktingar hade blivit utkörda från förläggningen. Samtal till polisen kom också från den närliggande ICA-affären dit ungdomarna hade kommit. Socialjouren i Bräcke kommun informerades också om ungdomarnas samtal. Två timmar senare larmas polis till platsen. Personalen hade känt sig hotade av ungdomarna och tryckt på överfallslarmet. Enligt polisen hade det uppstått bråk mellan ungdomarna och personalen om matlagningen i hemmet. Enligt vakthavande befäl Bengt Stadin ska ungdomarna ha kastat saker på personalen och sparkat ner föremål. Ingen på flyktingförläggningen ville kommentera bråket. Det föreligger ingen misstanke om brott.

Polisens pressmeddelande lyder:

2010-09-25 14:16, Övrigt, Bräcke

Problem vid förläggningen för ensamkommande barn/flyktingförläggningen i Gällö. Samtal inkommer från ungdomar vid förläggningen om att de behöver hjälp och att de blivit avvisade/utkörda från förläggningen. Samtal inkommer även från ICA-affären i Gällö dit ett tiotal ungdomar/barn kommit. Socialjouren i Bräcke kommun informerad.

Ingen ytterligare information kan lämnas i nuläget.

Uppdaterad kl 16.15.

Platsen är gamla Gellinergården. Enligt personalen har ungdomarna, tiotalet ungdomar börjat bråka med personalen. De kastar saker på personalen och de blir nödsakad att utlösa överfallslarmet. Polis på väg till platsen. Ett missnöje bland ungdomarna har utlöst bråket på platsen. På plats finns nu polis och ansvariga från kommunen. Polisen lämnar platsen efter att det lugnat ner sig. Ingen misstanke om brott.

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt