söndag 26 september 2010

Skottlossningar samt mordhot mot BB:s barnmorskor i Malmö

SARGAD STAD Det går inte en dag utan att Malmö på något sätt drabbas av grov kriminalitet. Och denna gången har man verkligen gått för långt. Nu handlar det om mordhotade barnmorskor vid kvinnokliniken, en skottlossning mot tre andra utanför barnakuten och senare två unga töser som besköts utanför Malmö – allt under samma kväll.

Bråket utanför kvinnokliniken

Mordhot

Ett större sällskap, och detta handlar utan tvekan om utlänningar, ville till varje pris in på kvinnokliniken (KK) vid 17-tiden på lördagskvällen för att besöka en anhörig, troligen en nybliven mamma. Men barnmorskorna sa åt dem att de var för många i sällskapet. Något senare blev det nytt bråk där några ur sällskapet mordhotade barnmorskorna (vilka nödvändigtvis inte behöver vara kvinnor)

Polis larmades, som grep två män ur sällskapet, 20 och 44 år, misstänkta för hot mot tjänsteman. Ytterligare två vägrade lyda polisens order och en av dem fick då pepparspray i ansiktet. De två omhändertogs.

Skottlossning nummer ett

Mordförsök

Polisen utesluter inte att detta är kopplat till ovan bråk, och det hela rubriceras som mordförsök.

Vid 22.30-tiden på lördagskvällen blir en man, född 1979, och två släktingar beskjutna bakifrån utanför barnakuten (Flensburgska kliniken), som ligger i närheten av kvinnokliniken. Mannen träffades ytligt uppe på hjässan. Han fick polishjälp och omvårdnad men släktingarna vägrar att delta i någon utredning. Spåren i övrigt är få. Inte heller hittades någon patronhylsa eller kula på platsen. Ett annat vittne på platsen bekräftar dock att ett skott har hörts på platsen. Sköterskor inne på akuten skall ha hört en smäll, men ingen av dem har sett någonting.

Skottlossning nummer två

Mordförsök

Två tonårstjejer inväntar bussen på Stenåkersvägen i det lilla samhället Oxie utanför Malmö strax innan 01 natten till söndag. Då rullar en bil förbi och skjuter mot dem, ett eller flera skott. Enligt Calle Persson på Skånepolisen finns det inget som tyder på att det funnits någon form av hotbild mot flickorna sedan tidigare.

Polisen larmades men det tog 15 minuter att hinna dit och gärningsmannen hade då gott om försprång. Inga spår hittades och ingen är hittills gripen för dådet. Töserna undkom fysiska skador men chockades. Enligt polisen rörde det sig om en större personbil som gärningsmännen körde. Även oklart vilken typ av vapen som använts.

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt