onsdag 12 oktober 2011

Björnplågeri i Pakistan

DJURPLÅGERI I Pakistan är som bekant den högstående och fridfulla muslimska kulturen och religionen utbredd, den som vi i Sverige har så mycket att lära av. Här begås terrordåd, här får kvinnor sina ansikten bortfrätta av syra och mycket annat. Att inte bara människor utan också djur drabbas vet vi. Att ett djur har dött en utdragen, plågsam och skräckfylld halal-död är en förutsättning för att rättrogna muslimer ska kunna njuta av maten. Men det är inte bara de djur man äter upp som pakistanierna tycker om att plåga. Ett folknöje är i detta föredömliga land att anordna s.k. björnkamper, en sällsynt grym form av djurplågeri som går ut på att låta en kedjad björn attackeras av kamphundar.

Fakhar-i-Abbas heter en man i Pakistan som arbetar för den internationella djurskyddsorganisationen WSPA och driver deras djurreservat Balkasar. Han försöker rädda dessa björnar från deras lidande. Björnarna stjäls som små ungar från sina mammor i det vilda. De får sedan sina klor utdragna så att de inte kan försvara sig. Mellan kamperna får björnarna sitta fastbundna i stekande sol med öppna obehandlade sår som aldrig hinner läka.

Så här beskriver Fakhar hur dessa kamper går till:

- Jag glömmer aldrig första gången jag såg en björn som tvingades kämpa mot hundar. Björnen blev insläpad framför publiken och skakade av skräck medan den bands vid en påle. Och så släpptes fyra kamphundar in. Hundarna bet björnen i ansiktet så att nosen blev som ett köttstycke. De 2 000 i publiken ropade efter mer blod. Men björnens ägare lät den inte dö, han ville hålla den vid liv så att han kunde tjäna mer pengar på fler kamper.

På PI har vi ju aldrig förstått det fina i kråksången med multikulti och det är väl därför vi inte kan se på vilket sätt vi i Sverige kan berikas av den här sortens kulturyttringar. Den som tycker som vi och kanske dessutom vill hjälpa en pakistansk björn till ett värdigt björnliv kan läsa mer och skänka en slant till WSPA:s och Fakhars verksamhet genom att klicka på länken nedan.

WSPA

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt