söndag 25 september 2011

Expo fortsätter att exploatera norska massmordet

VÄMJELIG EXPLOATERING Expo fortsätter i dag att exploatera massmordet i Norge för sina egna politiska syften och skriker ut att Säpo ska börja bevaka så kallade ”SD-bloggar”, från vilka man – i samma anda som gårdagens Medierna om PI – plockat ut någon enstaka kommentar från tusentals inlägg som man upplyfter till någon slags allmänrådande sanning för hela bloggen i sig. Det är uppenbart att hela vänstern nu lägger i en högre växel för att försöka tysta alla kritiska röster. Beskedet är glasklart: gilla läget eller så tystar vi dig. Med tanke på de allt grövre attentaten mot framför allt kvinnliga sverigedemokrater kanske en blick åt vänster skulle vara på sin plats, våld som dessutom sanktioneras av vår egen statsminister. Och att en vänsterextrem organisation som Expo ens tas på allvar är ett problem i sig då den består av flertalet kriminella med väldigt tveksamma kopplingar. Vänstervåld vet vi sedan tidigare att media blundar för i en oroväckande utsträckning.

/…/

Inspirationen till Breiviks terrorhandlingar hämtades i samma antimuslimska idéströmningar som marknadsförs av Sverigedemokraterna (SD). Men idéerna är inte unika för vare sig SD eller Anders Behring Breivik. Snarare finns en löslig europeisk miljö av olika grupper och partier som varnar för en påstådd islamisering. Idéerna sprids på bloggar, i tidningar, böcker och skrifter.

I Expos researchs nya fokusrapport undersöker vi den antimuslimska miljön. Fokus ligger på tongivande profiler, centrala begrepp och texter och kommentarer på svenska bloggar. Och det är på bloggarna som vi ser oroväckande tendenser. Samtidigt som muslimer skuldbeläggs kollektivt för attentat utförda av radikala grupper finns en retorik bland svenska bloggar som riskerar att förhärliga våldsdåd. Bloggarna innehåller en domedagsretorik där vi befinner oss i den yttersta tiden. Snart tar muslimerna över Europa som del av ett uråldrigt krig. Det sker genom barnafödande och immigration medan politiker och media tittar på. Målet är att skapa Eurabia – ett arabiskt Europa – styrt av sharialagar.

/…/

Sådana våldsförhärligande uttryck verkar, som tur är, vara begränsat till ett litet antal. Men grundproblemet kvarstår. De antimuslimska konspirationsteorierna riskerar att uppfattas som ett moraliskt försvar av våldsdåd. Det är därför hög tid att Säpo även bevakar denna miljö. Vi har redan sett hur det konspiratoriska tänkandet motiverade Anders Behring Breiviks dödande – precis som konspirationsteorier om judar har fått personer ur vit makt-rörelsen att råna, hota och mörda. På samma sätt spelar konspirationer och propaganda roll när islamistiska grupper begår terrordåd. Den som menar allvar att man vill förebygga framtida terror och våldsdåd bör därför i fortsättningen även hålla ett öga på den antimuslimska miljön. Precis som man undersöker andra fanatiska grupper.

Expressen

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt