onsdag 17 augusti 2011

Författare pratade invandrarpolitik moderator ilsknade till

JIHADISTKRAMARE Författaren Anders Johansson (bilden) har nyligen släppt en ny bok som handlar om Wilhelm Moberg. Han har därför varit inbjuden att tala om sin bok och hålla korta föredrag lite varstans. Den 2 juli var han inbjuden till Mobergsdagen i Föreningen Bygdegården Rävkullen i Emmaboda. I sitt föredrag tog han upp det politiskt korrekta samhället som inte förändrats mycket sedan 30-talet. Han kritiserade även svensk invandringspolitik i ett par meningar. Det skulle han inte ha gjort. Moderatorn på plats gick nämligen i taket över detta och gick sedan till verbal attack mot Anders Johansson. Moderatorn var Gösta Hultén.

I ett brev till Vilhelm Mobergssällskapet i efterhand beskriver Anders Johansson vad som hände och sin ovilja att genomföra föredraget:

– Både före och efter mitt fördrag attackerades jag av Hultén. Det var med yttersta viljeansträgning som jag fullföljde mitt anförande, min omedelbara impuls var annars att lämna lokalen.

Anders Johansson skriver också att det var olämpligt att sällskapet använde sig av en moderator som Gösta Hultén.

Östran
KLT

Vem är då Gösta Hultén?

Gösta Hultén är författare och gammal SR-journalist och en av grundarna av Svenska Afghanistankommitten. Han har varit ordförande för den tvärpolitiska Guantánamogruppen och en av initiativtagarna till medborgarrättsrörelsen Charta 2008, som kritiserar rättsövergrepp i kriget mot terrorismen. Hultén var även den som tog Mehdi Ghezali i försvar och höll i presskonferensen när denne kom tillbaka från Guantánamobasen. I boken Fånge på Guantánamo (2005) har Hultén kritiserat USA:s så kallade Guantanamosystem där fångar hålls frihetsberövade utan rättegång och tidsbegränsning.

Charta 2008 är särskilt intressant. Alla listade på den sidan är mer eller mindre fullfjädrade jihadister, med utgångspunkten att de har svenskt medborgarskap. Hultén och kompani verka utgå ifrån att alla är änglar och oskyldiga och det är enbart för att dessa är muslimer som de grips och fängslas. Det är ungefär kontentan.

Både PI och Per Gudmundson har skrivit om alla islamisterna som nämns på sidan. Här är tre hårresande exempel på Chartas naivitet:

okt 2008
Död i Irak:
Svensk medborgare dödades 5 oktober 2008 under ett amerikanskt anfall i Irak. Sedan 2006 var han terroriststämplad av USA, som hade uppgifter, som tycks ha kommit från Säpo, om var han hade bott i Sverige.

VÅRT KRAV: UD måste utreda omständigheterna kring hans död.

Det handlar om denne man:

"Svensken" Abu Qaswara i svenska medier (alternativt Abu Qaswarah, även kallad Abu Sara, han har använt ännu fler "täcknamn"), mer sannolikt Mohamed Moumou, dödades den 5 oktober i strider i Mosul, Irak, där han var operativ chef för Al-Qaida i Irak. Han var involverad i strid med amerikanska styrkor (Task Force 88) som invaderade ett huvudkvarter för terrorister, han träffades och detonerade en "självmordsväst". I samband med explosionen dödades också tre kvinnor och tre barn förutom några andra terrorister.

Mohammed Moummou ("Abu Qaswara") var född i Marocko och beskrevs av USA som näst högste man (efter Abu Ayyub al-Masri, som även uppträder som Abu Hamza al-Muhajair) inom al-Qaida i Irak och ledare för gruppen i de norra delarna av landet.

Mohammed Moummou kom till Sverige via Frankrike i mitten av 1980-talet, blev svensk medborgare 1993 och bodde i Sverige till 2006. I den svenska folkbokföringen stavas namnet Mohammed Moummou och han hade svenskt personnummer 19650730-2732 och stod som folkbokförd i Haninge.

I maj 2006 reste han till Irak och sedan dess har han inte återvänt till Sverige. Förutom medborgarskap i Sverige hade han också medborgarskap i Marocko. Under sin tid i Sverige träffade Mohammed Moummou en svensk kvinna, född 1965 i en liten ort i Sverige. Svenskan konverterade till islam, paret gifte sig och har tillsammans vårdnaden om fem barn. Den yngsta är född i början av 2000-talet. Frun och barnen är folkbokförda på den adress i Haninge där mannen senast bodde. Mohammed Moummou har bland annat drivit en egen firma, Moummou's Import & Export vars huvudsakliga verksamhet uppgivits vara import av hantverk, skor och kläder. Det är oklart om Mohammed Moummous fru och barn fortfarande befinner sig i Sverige (det föreligger uppgifter om att de bor utomlands). Frun har under olika perioder på 2000-talet bott i både Pakistan och Afghanistan.

Exempel 2 från Charta:

apr 2010

Sanktioner av USA, EU och FN utan åtal eller rättegång: Yassin Ali (svensk medborgare) placerades på FN-sanktionslista på USA:s begäran. Detta innebär frysning av alla ekonomiska tillgångar och reseförbud. Anklagelserna gäller allmänt hållna anklagelser om stöd till motståndsrörelser i Somalia.

VÅRT KRAV: Sverige måste agera i EU för att han ska strykas från denna lista.

Det handlar om denne man

Yassin Ali. 2009 dömde Stockholms tingsrätt honom till 1 års fängelse och 5 års näringsförbud för bokföringsbrott, försvårande av skattekontroll och grovt bokföringsbrott. Han satt först häktad i 105 dagar misstänkt för terroristbrott och släpptes sedan då det inte gick att leda i bevis. Därefter bedyrade han sin oskuld i SVT Debatt – och lämnade landet innan ekodomen i tingsrätten.

Idag tillhör han toppskiktet i den somaliska och beväpnade islamsitorganisation. Hizbul Islaam , Islamiska partiet, som grundades i januari 2009 men som snabbt utmärkte sig för sina blodiga överfall. Gudmundson skrev då på SVD:

Exempelvis stred Islamiska partiet under två dagar i slutet av februari tillsammans med män ifrån Shabaab mot Afrikanska unionens fredsbevarande styrkor. De dödade närmare 50 människor och sårade ytterligare 300, mestadels civila. På foton från ett propagandamöte som rörelsen höll i samband med striden ses en stor arsenal med allt från automatvapen till granatkastare, och ”svensken” tillsammans med ledningsgruppen.

Ett tredje exempel från Charta:

maj 2004
Häktad i 3½ år (mestadels isolerad) i Tjeckien och USA:
Oussama Kassir (svensk medborgare) häktades i sin frånvaro i USA. I Sverige förhörde Säpo honom men USA:s bevis underkändes av åklagarkammaren för säkerhetsmål. Han fängslades i Prag vid en mellanlandning 2005, troligen efter tips från Säpo, och utlämnades därifrån till USA 2007. Han anklagas för att ha hjälpt personer som påstås ha försökt bygga upp ett, vad åklagaren kallar, ”jihad-träningsläger”, i USA vid ett besök där 1999. Oussama Kassir dömdes i New York 12 maj. Straffet blev livstids fängelse. Hans advokater har begärt en ny rättegång.

VÅRT KRAV: En rättvis rättegång. Sverige måste kräva att han behandlas humant.

Det handlar om denne man

Oussama Kassir, som vi skrivit utförligt om innan, är livstidsdömd på elva åtalspunkter för terroristbrott i USA och är Al-Qaida sympatisör.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt