torsdag 28 juli 2011

Två män åtalade för vandalisering av SD-valaffisch

ANTIDEMOKRATER Två män på 23 respektive 21 år beslöt sig under en fest för att spraya över en av Sverigedemokraternas valaffischer med resultatet att de blev åtalade för skadegörelse.

SD hade varit veckans heta diskussionsämne och under festen i början av september 2010 smed man planer med vänner att klottra på en av partiets valaffischer. Senare på kvällen begav sig de två männen tillsammans med några personer ut för att fullfölja sina planer.

Man hittade en SD-affisch utmed en länsväg utanför Östra Grevie och började måla på både affischen och den traktorvagn som affischen satt på med vit sprayfärg.

Oturligt nog för de båda antidemokraterna blev de på hemvägen stoppade av en polispatrull som fått ett tips om deras förehavanden. En av männen hade med sig en påse vars skramlande skvallrade om innehållet. Han fick visa upp innehållet för polisen och där låg mycket riktigt sprayburken. Dessutom hade båda männen sprayfärg på händerna och den ena även på kläderna.

De båda åtalas nu för skadegörelse och enligt åtalet har de orsakat skador för drygt 4 000 kronor. 23-åringen har erkänt medan 21-åringen nekar till brott.

  • Kasper Magnusson, 880630 (vänster)
  • Nils August Fredrik Rydell, 891125 (höger)

Malmö tingsrätt, målnr okänt

Magnusson skriver 2008 en ”nätkrönika” i Aftonbladet där han träffande nog beskriver sig själv som ”hatisk och bitter”.

Media

Skånskan

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt