fredag 29 juli 2011

Manifestation för terrordådens offer SDU utestängdes

TERRORDÅDEN Den vämjeliga hetsen fortsätter i kölvattnet efter terrordåden i Norge. Tidigare i dag hölls en ljusmanifestation på Sergels torg i Stockholm för att hedra minnet av offren som Anders Behring Breivik så kallblodigt mördade. Fem av riksdagspartiernas ungdomsförbund hade representanter på plats, så även Sverigedemokratisk ungdom, SDU, trots att de inte var inbjudna.

Tusentals människor hade samlats för att hedra offren i de norska terrordåden. Talare var bland annat justitieminister Beatrice Ask (M) och de tidigare socialdemokratiska partiledarna Mona Sahlin och Ingvar Carlsson.

Sahlin:

- Jag har varit så hotad och hatad på de här högerextrema nätsidorna i så många år. Jag ser det verkligen som en hedersbetygelse, att de som hatar demokratin som mest hatar också mig. Det är ett kvitto, säger hon till TT.

Fem ungdomsförbund fanns representerade, även några SDU:are som dock inte hade bjudits in över huvud taget. I slutet av manifestationen kallades representanterna upp. Varje representant fick presentera sig, vilket förbund han/hon kom ifrån och uttrycka sin stora sorg för det som hänt i Norge. Efter det tände representanten ett ljus som ställdes på scenen, allt inför publik.

I samband med att dessa gick upp på scen gick även Gustav Kasselstrand från SDU fram till SSU:arna som stod vid scenen. Han hade själv köpt ett ljus som han ville tända samt uttrycka hans och SDU:s stora sorg. Något han nekades blankt att göra  utan motivering. Stämningen beskrivs som stundtals hotfull, men utan några direkta fysiska konfrontationer. Flera SSU:are och andra vänsterpolitiker blängde surt på SDU:arna och fotograferade dem.

Samtidigt uppges Fredrik Reinfeldt vara på semester i Turkiet.

SvD

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt