måndag 4 juli 2011

Lek med tanken att Johannes Brahe har rätt

OPINION Johannes Brahe blev snabbt känd på PI efter att hans vassa kommentar på Newsmill uppmärksammades. Det är hög tid att börja förstå svensk kultur för att begripa vad som kommer hända när man systematiskt utarmar självkänslan hos sina invånarna.

”Vi invandrare har en förmåga att underskatta svenskar och tro att de är lite mesiga bara för att de är generösa och något tillbakadragna. Ett stort fel att tro det. Svenskarna har makten och svenskarna drar undan mattan om man driver saker till sin spets. Det tar en stund. Men svenskarna är hårda och kalla när de har fått nog av något”

”I Sverige är det en dygd att hålla käften. Speciellt när man är "ny" på ett ställe”
”I den svenska mentaliteten är jantelagen 100% närvarande…”
”Svenskar avskyr gnäll. Som katolik får jag lov att gnälla hemma. Men svenska protestanter gnäller inte! Här biter man ihop och jobbar”

”Svenskar är långsinta.”

Svenskar är för mig som en stor, tolerant hund med världens snällaste lynne som snällt går undan när de små hundarna biter den i svansen. Det finns en sak husse inte bör göra och det är att psykiskt bryta ner hunden genom att slå den med en pinne på nosen varje gång hunden skäller för att markera. Det kan sluta med att den muskulösa besten blir ett okontrollerbart psykotiskt monster på fyra ben med en stor, otäck käke. Det kan aldrig sluta bra.

Det som hände i Tyskland under andra världskriget var att folket hetsades av sina ledare att hata andra folkgrupper. Det som händer nu är, i en önskan att aldrig upprepa andra världskrigets vansinne, att folket kuvas av sina ledare genom att inte tillåtas markera i trängda lägen. Jättefin tanke, men att knyta näven i fickan är inte långsiktigt hållbart. Det är istället en bra grogrund till konflikter. Den gyllene medelvägen torde vara en bättre väg. Markera tydligt mot det som inte är OK och bibehåll på så sätt självkänslan för att kunna fortsätta vara tolerant!

Svenskar anser sig mer och mer orättvist behandlade. En nations självkänsla måste byggas upp för att dess invånare ska fortsätta att vara harmoniska och toleranta. Den toleranta svensken måste tillåtas markera när denne känner sig orättvist behandlad. Nu ringer alla varningsklockor. Något håller på att gå illa, men fortfarande görs väldigt lite för att ens försöka förstå vad som händer.

Istället sträcker sig Reinfeldt efter pinnen för att utdela ytterligare ett slag på nosen mot det alltmer trängda folket.

PI: Vass kommentar under debattartikel om "strukturell rasism"
Sveriges Radio: Det förflutna hindrar oss från att prata om förtryck

Oskar

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt