tisdag 5 juli 2011

Kvinnorättsaktivist vill utvisa fler kriminella utlänningar

FÖRNUFTIGT Nyligen klubbades en ny lag igenom i Danmark som går ut på att kriminella utlänningar ska utvisas, oavsett brottets art. Något som fick svenska journalister att sätta morgonlatten i halsen. En ljusstrimma av hopp i det kompakta mörkret publicerades på söndagen på Newsmill i form av kvinnorättsaktivisten Bahareh Andersson som går på Danmarks linje.

Andersson konstaterar att Folkpartiet lade fram ett liknande förslag 2005, vilket naturligtvis blev starkt kritiserat av bland annat den före detta justitieministern Thomas Bodström. Det hette att Folkpartiet försökte ”flirta med främlingsfientliga krafter”, en tydlig uppvisning i hur de inflationsdrabbade orden ”främlingsfientlighet” och ”rasism” används för att skrämma kritiker till tystnad.

Försiktighet och rädsla – eller populism från svenska politiker som Thomas Bodström m.fl. resulterar i ett samhälle som präglas av våld och kriminalitet och förstärker desintegration och kvinnoförtryck. Tack vare Thomas Bodströms agerande när Folkpartiet kom med sitt förslag så fick Sverigedemokraterna och liknande partier kraft att komma fram med sin politik. Stödet till dem ökar dessutom i de senaste opinionsundersökningarna så vems agerande gynnar rasismen kan man undra.

Detta innebär inte att utländskt födda bör utvisas för bagateller, det förefaller dock väldigt rimligt att en ”utlänning” utvisas efter att ha till exempel begått hedersmord eller ha tvingat sina barn till ett tvångsäktenskap. Det finns redan i den svenska lagen skrivningar om att grova brott begångna som innebär en straffsats mer än böter kan innebära utvisning.

[...]

Jag som kvinnorättsaktivist från Mellanöstern måste bekräfta att jag håller med Folkpartiet. Hedersvåld och hedersmord, tvångsäktenskap och barnäktenskap är grova kriminella handlingar som står i direkt motsats till de internationella konventioner och deklarationer som t ex FN-deklarationen mot våld mot kvinnor som Sverige skrivit under. Gärningsmännen som utövar våld i heders namn ska inte ha någon plats i vårt samhälle. Vi måste ha nolltolerans mot alla former av våld och det inkluderar hedersrelaterat våld som är en faktisk förekommande form av genusbaserat våld med kulturella förtecken och som förekommer över hela världen. De fanatiker som inte tål frihet och rättighet för de med kvinnligt kön och som räknar homosexuella som ”sämre än djur” har ingen plats i Sverige. Vi ska kämpa för att öka tryggheten i vårt samhälle genom att minska kriminella handlingar. Rädslan för främlingsfientlighet har blivit som ett effektivt verktyg för våra beslutfattare så att de har svårt att se verkligheten.

Newsmill

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt