fredag 15 juli 2011

Asylsökande/ensamkommande stjäl som korpar i Mariannelund

Lyssna: Väktare i Mariannelund

ASYLSÖKANDE TJUVAR Eksjö kommun driver Migrationsverket boende för asylsökande i Eksjö, Mariannelund och Bruzaholm med sammanlagt 300-340 platser. I Mariannelund handlar det om drygt 200 asylsökande. Hur många boenden man driver där vet inte PI men ett av dem ska vara för ensamkommande vilket då bara är för drygt 10-15 stycken. Vi skrev för några dagar sedan om ”flyktingbarnen” som spelade fotboll, det vill säga de skrattretande bilderna på männen.

Nu visar det sig att ett antal av de asylsökande i Mariannelund stjäler och snattar i parti och minut och tidigare i våras var polisen till och med tvungen att i självförsvar, skjuta en våldsam person. Eksjö kommun och Migrationsverket har därför anställt väktare för att skapa lugn och komma tillrätta med oroligheterna. Man pekar ut ett gäng på fem stycken som står bakom stölderna. PI tror dock det är betydligt fler bakom stölderna.

Jürgen Beck, ställföreträdande kommundirektör i Eksjö, tror inte att man kan säga att det enbart är en grupp från de asylsökande i Mariannelund som ligger bakom stökigheterna.

-Det går inte att leda i bevis, säger han.

Även i närliggande Hultsfred har man placerat ett större antal asylsökande, och i den gruppen finns det en hel del tjuvar som härjar i butikerna. Lokal media skriver om Hultsfred:

Dagligen snattas och stjäls från butikerna på orten. Prislappar byt ut mot lägre prislappar, barnvagnar fylls med snattade saker. Större grupper besöker butiken i fråga, några pratar och förvirrar affärsinnehavaren medan andra plocka till sig de begärliga varorna. När gruppen lämnar affären gapar flera galgar tomma och större föremål har på något sätt fått ben och lämnat butiken. Svinnet som uppstår gör att affärsidkare i Hultsfred frågar sig om det är ekonomiskt försvarbart att hålla öppet. Polisen känner till hur det förhåller sig men gör inget. Inte heller gör polisen något åt att det säljs importerade cigaretter till dumpade priser som gör att andra affärsidkare får svårt att konkurrera.

Vi fann en intressant men kort notis i småländsk lokalmedia skriven redan 2003:

Inför hårdare lagar för de som söker asyl i Sverige. Det anser en av de asylsökande som under ett och ett halvt år bott i Sverige. Han anser att de som bara söker lyckan och som gör brott förstör så mycket för dem som verkligen är i behov av hjälp.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt