onsdag 29 juni 2011

Två syrianska män dömda för våldtäkt på 15-åring

BARNVÅLDTÄKT En oenig tingsrätt friade i september två syrianer från våldtäkt och misshandel på en 15-årig tjej. Nu ändrar Svea hovrätt domen och skickar dem i fängelse.

Det handlar om en då 15-årig flicka som skulle ut på praktik i 9:an 2007. Samtidigt annonserade syrianen Elia Hittina efter praktikanter till sitt gatukök Citygrillen i Strängnäs. Flickan såg annonsen och ringde upp Hittina. De bestämde att hon skulle få vara där i två veckor. En decemberkväll samma år befann flickan och hennes kompisar utanför gatuköket. Elia Hittina frågade henne om hon skulle med till en julmarknad. 15-åringen tackade ja. I bilen fanns ytterligare två syrianer varav den ene var Simon Aydin. Efter marknaden föreslog de tre männen att man skulle åka till kolonistugorna i Hovsjö. Hon hade inget annat val än att följa med.

I en stuga bjöds hon på alkohol eller något spetsat vilket fick henne att bli riktigt yr. Hittina våldtog henne sedan på en soffa under hennes motstånd. Flickan var oskuld och blödde därför under samlaget. Detta faktum upprörde syrianerna. Men inte mer än att hon tvingades till oralsex där hon fick suga av Hittinas blodiga penis. Simon Aydin tog sedan ut henne på altanen och våldtog henne. Efteråt misshandlade han henne. Natten hade blivit morgon och männen körde henne tillbaka till Strängnäs. Flickan berättade allt för sin mamma och den medicinska undersökningen bekräftade skador i underlivet och hematomer (blåmärken) efter misshandeln.

De två männen greps och åtalades. Rådmannen och en nämndeman ansåg att bevisen räckte. Men det tyckte inte de övriga nämndemännen. Syrianerna friades. Man motiverade den friande domen med att tjejen kanske hade varit berusad och att tiden mellan brottet och tingsförhandlingen hade varit lång varför man kunde ifrågasätta flickans tillförlitlighet i hennes berättelse. Domen överklagades och i onsdags kom domen.

Svea hovrätt dömde

  • Elia Hittina, född 1987, för våldtäkt till fängelse 1 år och 6 månader
  • Simon Aydin, född 1986, för våldtäkt och misshandel till fängelse 2 år för våldtäkt.

Båda är skrivna i Södertälje.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt