måndag 27 juni 2011

Ökända gata i Malmö stängs av nattetid


Visa större karta

GANGSTERSTADEN Som ett led i Malmöpolisens jakt på kriminella gäng har man beslutat att stänga av ökända Norra Grängesbergsgatan för trafik nattetid under hela sommaren för att förhindra den omfattande kriminella aktiviteten i området med bland annat skjutningar, våldtäkter, människohandel, svartklubbar och sprängningar.

Under de senaste fem åren har ett antal grova våldsbrott inträffat omkring området vid svartklubbarna på Norra Grängesbergsgatan som kan kopplas till den organiserade brottsligheten.

– Det har varit en hel del incidenter kring klubbarna under våren. Nu ska vi försöka skapa lugn och trygghet och då tycker vi inte att det finns någon anledning att ha genomfartstrafik förbi klubbarna under sommarnätterna, säger Mattias Tengwall, insatsledare för projektet Fokus Malmö.

Även en högre polisiär närvaro samt spaningsinsatser kommer att användas i bekämpningen.

– De som figurerar här är kända kriminella grupperingar som har stort inflytande på klubbarna. Syftet med insatsen är att skapa trygghet genom att jaga gängkriminella. Detta är ett litet steg i den riktningen.

Gatan kommer att stängas av för trafik mellan 21-05 med start i början av juli och i september ska projektet utvärderas. Sedan flera år tillbaka har samma åtgärd applicerats på Celsiusgatan och S:t knuts väg för att stävja gatuprostitutionen med goda resultat. Sedan en vecka tillbaka blev det även förbjudet att köra in på Stortorgets parkering efter klockan 23.

Den som ändå skulle trotsa förbuden riskerar såväl böter som att få bilen genomsökt.

– Det blir en bra ingång för polispatrullerna att stoppa och kontrollera bilar. Det kommer dessutom att skrämma en del av svarttaxiverksamheten som också drar med sig en hel del skit.

Sydsvenskan

Relaterat

Muslimsk politisk motståndare knivhöggs svårt på bilverkstad
Milda straff i skånsk kopplerihärva med utsatt 14-årig flicka

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt