torsdag 19 maj 2011

Syriansk nattvandrande sosse dömd för rattfylla och vapeninnehav

GRIPEN Det var den 12 januari 2011 klockan 02 som polisen stoppade syrianens bil på Robert Anbergs väg i Ronna. Han misstänktes då för rattfylleri. Blåsandet visade på 0,84 promille alkohol i blodet. Vid den rutinmässiga kropps­visiteringen hittades även en skarpladdad pistol kaliber 22 på honom samt ett fulladdat extramagasin – totalt 18 skott. I bilen fanns också en kniv. Därmed misstänktes han för olaga ­vapeninnehav, brott mot knivlagen och rattfylleri.

Men han är inte gängkriminell. Tvärtom har han nattvandrat, vilket han gjorde även den natten för ett tryggare Södertälje, vunnit det lokala priset Guldkringlan för sitt nattvandrande i Hovsjö samt kandiderat för Socialdemokraterna inför valet 2010.

Det handlar om denne man: Aho Dulan

Södertälje tingsrätt har nu dömt honom till två månaders fängelse, ett straff han får avtjäna i fotboja med samhällstjänst. Enligt polisen var han mycket ångerfull och tycker att han klantat till det och att han får skylla sig själv. Han ska nu dra ner på nattvandringen en tid.

– Det är synd, jag gör ju detta för samhället, vi har minskat oron i Hovsjö med vårt nattvandrande, säger han.

Aho Dulans förklaring till varför han skaffade pistolen var att han kände sig hotad, men att han sedan aldrig kommit sig för att ansöka om vapenlicens. Pistolen ska han ha köpt av en okänd man 1994 men aldrig behövt ­använda, säger han.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt