fredag 27 maj 2011

Mångkulturell simskolesatsning

SIMNING Som PI kunde rapportera i går vill sossarna i Malmö satsa på utbildning på elevernas respektive hemspråk och således spä på de deras stora klyftorna i det svenska samhället (läs mer). Nu är det simkunnigheten som ska läras ut på diverse språk och det hela ska bekostas av Postkodlotteriet – en verksamhet ökänd för att ha gjort ledningen ordentligt rika på bekostnad av godtrogna svenskar.

Simkunskaperna hos invandrare och deras barn är sämre än hos svenskar, därmed vill Svenska livräddningssällskapet utbilda simlärare med utländsk bakgrund.

– Det syns tyvärr i drunkningsstatistiken. Vi har ju egna medarbetare som kommer från andra länder, men vi har missat att ta hjälp av de invandrargrupper som finns i olika områden. Tanken nu är att utbilda personer som är flerspråkiga och vill vara förebilder för barn i sitt bostadsområde, säger Mona Lisa Wernesten, projektledare på Svenska livräddningssällskapet.

Just nu pågår en veckolång kurs i vilken bland annat ledare från en muslimsk kvinnoförening i Göteborg deltar. Dessa ska sedan hyra in sig i simhallar för att hålla simskola.

LT

Postkodlotteriet

Kalaset betalas av Postkodlotteriet vars ledning har gjort sig en rejäl hacka på godtrogna svenskar som trott att merparten går till behjärtansvärda ändamål. Även Postkodlotteriets aggressiva marknadsföring har varit föremål för debatt.

Exempelvis tjänade VD:n Niclas Kjellström-Matseke förra året sex miljoner kronor. Endast 27 procent av de svenska intäkterna går till välgörenhet.

Aftonbladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt