lördag 21 maj 2011

Man ska känna sig stolt över Södertälje

SÖDERTÄLJE Nu uppmanas södertäljeborna åter igen att känna sig stolta över sin stad, där ett framtida Sverige i miniatyr får pursvenskarna att fly till grannkommunerna och en galopperande kriminalitet kräver extraordinära resurser från såväl polis som andra myndigheter.

Butiker, idrottsföreningar, kommun och syrisk-ortodoxa kyrkan kraftsamlar nu för att försöka ändra synen på en av Sveriges mest mångkulturella städer.

Ett entusiastiskt gäng bestående av bland annat en mäklare, närpolis och Aydin Aho från Assyriska har precis grundat en nattvandrarorganisation. Men det är något mer på gång, menar de:

– Man märker generellt att handeln och även kommunen har en annan framtidstro, säger centrumledaren Lena Schulte.

Aho, som är ordförande i Assyriska, fortsätter:

– Vi var i Borlänge nyligen och en lokaltidning där ville göra en intervju. Deras frågor handlade inte om det negativa; våld, kriminalitet. De frågade "varför är ni så bra i Södertälje? Vad gör ni för att era ungdomar ska lyckas så bra inom alla idrotter", säger han stolt.

Framöver ska minst fem personer nattvandra varje fredag- och lördagskväll mellan 22 och 02. Kommunen bidrar med pengar till en samordnare och polisen ska organisera utbildningar i hjärt- och lungrättning.

– Vi ska alla försöka "sälja" stan, tala om lite extra hur bra det är. Visionen handlar om att man ska känna sig stolt som Södertäljebo, säger Andreas Ersson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån, som är en av initiativtagarna.

LT

Relaterat

PI: Södertäljemaffian intimt lierade med fotbollsklubben Syrianska FC
PI: Södertäljepolitiker varnar för fortsatt massinvandring
PI: "Svenska maffian styr i Södertälje"
PI: Kriminella gäng i Södertälje påverkar hela samhället
PI: Storsatsning mot kriminella gäng i Södertälje

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt