torsdag 21 april 2011

Uppskattad insändare ogillas av miljöpartist

VERKLIGHETSFRÅNVÄND PI återgav den emimenta insändarenIdealiserad bild av mångkulturav en Frank Sundberg, publicerad i Sundsvalls tidning den 20 april. Såväl under insändaren som här på PI har man utdelat idel lovord. Men det finns givetvis undantag.

En kommentar i tidningen levereras av en miljöpartist, där både argumenten Zlatan och pizza tas fram från flosklernas stapelvaror. Hur ska vi kunna bemöta sådana skarpa argument månne?

Notera att ni ska kommentera och bemöta miljöpartistens åsikter/politik, inte hennes intellekt eller var hon bor osv.

Skrivet 21 apr 2011 00:39 Maria-Karin (Ej registrerad)

Jag blir mörkrädd av att läsa en insändare som innehåller så mycket dold, och ibland till och med öppen, främlingsfientlighet. Sverige är ett rikt land och vi har råd att dela med oss och vara solidariska med folk som flyr från krig och tortyr.

I framtiden kommer Sverige vara i behov av arbetskraft eftersom 40-talisterna snart går i pension. Jag tycker att du ska öppna dina ögon och ditt hjärta och sluta vara rädd för det främmande. Mångkultur gör Sverige till ett gladare och rikare land. Utan invandrare skulle vi t e x inte ha Zlatan i landslaget. Och vi skulle aldrig kunna äta pizza.

Vi måste respektera människors lika värde och därför är det viktigt att Sverige arbetar för en mer generös flyktingpolitik än den nuvarande.

Maria-Karin Gummesson
Miljöpartist, södermalm



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt