måndag 28 februari 2011

Krogdrogarligan inför rätta

KROGDROGARLIGAN På lördagen häktades fem medlemmar i en liga som misstänks ha raggat upp killar på krogen, följt med denna hem, drogat mannen ifråga och sedan länsat dennes hem. Fallet togs bland annat upp i Efterlyst. I centrum står en 18-årig kvinna. PI har namnen.

Under häktningsförhandlingarna erkände kvinnan rån och motsatte sig inte åklagarens begäran på att hon skulle häktas. Efter förhandlingen häktades hon misstänkt för grovt rån.

– Hon vill lägga alla kort på borden och erkänner att hon varit med vid detta rån. Hon mår kasst över det som har hänt, säger hennes advokat Anders Elison.

Hennes fyra medhjälpare, som kvinnan pekat ut, häktades även dom. Hon ska enligt uppgift ha en relation med en av dem.

Ligan tros ligga bakom minst tre fall där unga män blivit rånade på samma sätt. Den 18-åriga kvinnan nekar dock till inblandning i de två andra rånen.

Enligt åklagaren är bevisläget gott. Rånarna tros ha använt läkemedlet Theralen för att droga ner sina offer. En sjätte person, en man, greps på onsdagen som misstänks för inblandning även han.

Häktade

Li Lykke Linnea Olander, 930209

Robin Mikael Holmberg, 910910

David Radnell, 870827

Joakim Mikael Andersson, 910211

Gustav Erik Feuk, 910111

Malmö tingsrätt, B 1878-11

Gustav Feuk

Gustav Feuk är känd på PI sedan tidigare. Han har åtminstone tidigare tillhört AFA och varit en flitig stenkastare. 2009 sökte han upp en person på en sexsajt för att råna denna. Inte helt olikt det han nu åter igen sysslat med alltså. Då var även narkotika med i bilden. Läs mer här.

Media

Expressen
Aftonbladet



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt