måndag 31 januari 2011

Vita kvinnor villebråd för kärlekstörstande pakistanska män

STORBRITANNIEN Olyckliga äktenskap leder till att vissa pakistanska män ser vita kvinnor som ett villebråd för sex, varnar den muslimska politikern Lord Ahmed för. Enligt honom söker asiatiska män upp vita kvinnor för att ha ‘kul” som ett resultat av arrangerade och kärlekslösa äktenskap, ofta med kusiner från utlandet.

Kritiken lät dock inte vänta på sig. Ahmed anklagas för att elda på stereotyperna om pakistanier med hans uttalande.

Labourpolitikern Ahmed är den första som gör en direkt koppling mellan kusinäktenskap och sexbrott utförda av pakistanska män. Han säger att det är dags för de muslimska grupperna att ‘vakna upp’ inför frågan och göra mer för att främja äktenskap baserade i Storbritannien.

Tidigare denna månad orsakade före detta inrikesministern Jack Straw uppståndelse efter ett uttalande om att vita kvinnor sågs som ett ‘lätt kap’ av vissa pakistanska män.

Lord Ahmed, som växte upp i Rotherham, säger att många unga asiatiska män lider i kärlekslösa kusinäktenskap och efterlyser ett stopp på företeelsen.

- De tvingas in i äktenskap och de är inte lyckliga. De är gifta med kvinnor från utlandet som de inte har något gemensamt med, och de har barn och en familj. Men de söker efter skoj i deras sexuella aktiviteter och söker upp sårbara flickor.

Vidare säger Ahmed att de tar sin tillflykt till att utnyttja flickor för att de inte vill ha meningsfulla relationer med kvinnor.

- En vuxen kvinna, om du har en affär, skulle vilja ha din tid, pengar och att du skulle bryta upp ditt äktenskap. Jag får en hel del kritik från asiater som frågar: ”Hur kan du säga så här om asiatiska män?” Men de måste vakna upp och inse att det finns ett problem.

- Jag är djupt oroad för det här och det har hänt på min egen bakgård, och i Rochdale och i Bradford. Det här hände inte i min eller min fars generation. Det här händer bland unga asiater. Medan jag respekterar individuella val, tror jag att gruppen borde titta på äktenskap i Storbritannien snarare än kusinäktenskap eller ekonomiska äktenskap från utlandet.

Drygt hälften av pakistanierna i Storbritannien gifter sig med en kusin, vanligtvis från utlandet. I Bradford når antalet 75 procent. Muslimer från Bangladesh eller Indien är mindre benägna att gifta sig med en kusin.

Företeelsen är laglig men hälsoexperter varnar för att kusinäktenskap kan leda till höga halter av genetiska fosterskador i den pakistanska gruppen.

Sedan 1997 har 56 personer, med en genomsnittlig ålder på 28, dömts för att ha försökt locka till sig flickor mellan 11 och 16 på gatan. Av dessa var tre vita och resten muslimer från Asien, med en majoritet pakistanier födda i Storbritannien.

Daily Mail

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt