lördag 25 december 2010

Otursförföljd före detta polisaspirant

OTURSFÖRFÖLJD När 27-åriga Shahab Tahwildaran och hans fästmö Yasmine skulle äta hamburgare på Burger King ska kassören ha hoppat över disken och slagit ner Shahab efter ett gräl. Intressant är att detta inte är första gången Shahab Tahwildaran hamnar i trubbel där det påstås att någon annan vill åt honom.

Shahab och Yasmine skulle äta efter att ha handlat julklappar i Jakobsbergs galleria i Järfälla. Shahab tog en plats medan Yasmine tog hans plånbok och gick till kassorna för att beställa. När hon visade upp Shahabs studentkort, för att erhålla en rabatt på tio kronor, ska kassören ha ifrågasatt hur han skulle kunna veta att det var han på kortet.

Shahab går då fram till kassören som säger ”Hur ska jag veta att det här är du?”, trots att han ska ha plockat fram sitt körkort. Shahab ska då ha sagt till kassören att strunta i rabatten och uppmanat honom att återlämna korten, varpå han ska ha ”stirrat ont”, höjt näven, tagit korten och kastat dem i ansiktet på Shahab för att sedan hoppa över kassadisken och börja mata slag och sparka mot Shahab.

Kassören ska sedan ha begett sig ifrån restaurangen och är nu misstänkt för misshandel.

– Det finns sex-sju vittnen och övervakningskameror som vi kan titta på, säger Åke Westerlund, stationsbefäl vid Norrortspolisen.

”De ville sätta dit mig”

Detta är dock inte första gången samma Shahab Tahwildaran råkar i trubbel av det lite mer ovanligare slaget.

För knappt ett år sen, i februari då han var polisaspirant vid Västerortspolisen i Stockholm, anklagades han av en instruktör för att ha kört mot rött och sparkades från den nästan färdiga utbildningen. Fallet togs till tingsrätten där han förlorade.

Han gick ut polishögskolan i januari 2009 och blev aspirant hos Västerortspolisen. Han sparkades bland annat för att ha kört mot rött. Själv menar han att Västerortspolisen ville bli av med honom och på det här sättet sätta dit honom.

– En kollega hittade på att jag kört mot rött, säger Shahab.

Strax efter trafikförseelsen fick han reda på att han inte fått förlängt på aspirantprogrammet med motiveringen att han brast i teorin och som bilförare.

Michael Fetz, polismästare och chef för Västerortspolisen:

– Det var en samlad bedömning. Trafikförseelsen var en av många faktorer som vi vägde in.
Shahab säger att han sökt andra aspirantprogram i landet, men eftersom han inte fick fortsätta i Västerort är det svårt att hitta en ny plats.

Expressen
Expressen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt