söndag 28 november 2010

Socialnämnd bjöd kriminell på tre månaders utlandssemester

OFATTBART Socialnämnden i Gävle har med största sannolikhet satt rekord i dumhet. En kriminell 17-åring och hans familj bjöds på en tre månader lång utlandssemester i hopp om att han skulle bättra sig. Det första han gör efter hemkomsten är att råna igen.

I april 2009 hade 17-åringens kriminalitet och haschmissbruk gått överstyr varpå han tas in på ett slutet behandlingshem. Socialnämnden i Gävle ville visa uppskattning för pojken som väl nu ändå skulle skärpa till sig? Därför skickade man pojken, mamma och bror på en tre månader lång betald resa till familjens hemland. Där hoppades socialnämnden att pojkens kriminella beteende skulle stävjas med hjälp av släktingar.

Då de kom tillbaka till Sverige begick han ett rån igen under första veckan. Två personrån, en grov misshandel, narkotikabrott, olaga tvång samt olaga hot har han också hunnit med efter den kurerande semestern. Dessutom är han i dag misstänkt för ytterligare tre personrån, ett väpnat butiksrån, samt stöld av mobiltelefoner för 50 000 kronor samt övergrepp i rättssak.

Tyrone Holmström vid ungdomsenheten på socialtjänsten i Gävle ser “ingripandet” som ett misslyckande men tror ändå på metoden:

– Vi tvingas ibland till okonventionella metoder för att hjälpa unga. Jag tror inte på att låsa in unga och kasta bort nyckeln.

Hur mycket kalaset kostade skattebetalarna vill han dock inte avslöja:

– Vi har sekretess på det. Jag kan inte se vad det har för allmänintresse. Även behandlingar hemma kostar pengar.

Aftonbladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt