lördag 27 november 2010

Främlingsfientlighet på hockeyrinken

NONSENS Jonas Fahlman, känd hockeyprofil, skriver i en krönika i Västerbottens Folkblad i dag om främlingsfientligheten i ishockeyns värld och det hemska faktum att två utländska spelare, en amerikan och en grek-amerikan, sparkats från Modo.

Främlingsfientligheten brer ut sig på ett otäckt sätt i det svenska samhället. Det går faktiskt också att dra vissa tråkiga paralleller till ishockeyn.

Jag kom att tänka på det när jag efter hemkomst i nattens snöoväder satte mig ner och gick igenom ord, siffror och bild från vad som hände i elitserien på andra håll denna torsdag.

Modo förlorade i tisdags med 1-5 hemma mot Skellefteå AIK.

Dagen efter sparkades importerna Niko Dimitrakos och Charlie Cook, ackompanjerat av rungande applåder från alla tänkbara håll. Jag godkänner att båda har floppat i Ö-vik, även om det samtidigt finns anledning att diskutera om duon har getts goda förutsättningar att leverera i sina olika roller.

Modo hockeys sportchef, Fredrik Andersson, sa för några dagar sen så här om beslutet att sparka de två spelarna:

- Niko Dimitrakos är värvad som målskytt, men har bara levererat fyra mål och totalt fem poäng på 22 matcher. Han har tyvärr inte motsvarat de förväntningar vi haft på honom.

- Charlie Cook har spelat bra i fem-mot-fem, men har inte blivit den power play-back vi hade hoppats på. Eftersom Charlie är transatlant och vi letar nytillskott på bred front är detta en nödvändig åtgärd.

- Vi önskar både Charlie och Niko lycka till i framtiden.

VF
Modo

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt