fredag 29 oktober 2010

Migrationsverket skriver upp asylprognos

MASSINVANDRINGEN Som PI kunde avslöja redan i början på oktober, då en källa med inblick i Migrationsverkets förehavanden berättade att en resebyrå på Balkan säljer bussresor riktat till zigenare som vill till Sverige och att dessa bussar skulle gå i skytteltrafik tills vidare, avstannar inte massinvandringen till Sverige utan ökar snarare och nu skriver Migrationsverket upp asylprognosen för resten av 2010 och 2011.

Anledningen till att strömmen från just Balkan är så stor sägs vara de svåra levnadsförhållandena och att EU slopat visumkravet för personer från Serbien. Dock har dessa människor inte tillräckliga skäl för att stanna i Sverige, enligt Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson, som säger att de allra flesta kommer att få ett snabbt nej.

Som en konsekvens av invasionen från Balkan skriver nu alltså Migrationsverket upp asylprognosen för resten av 2010 och 2011. I år spås 32 000 personer söka asyl och 31 000 nästa år, vilket är flera tusen flera än den tidigare prognosen från i somras och 8 000 fler än 2009.

Dan Eliasson har nu begärt mer pengar från regeringen för att klara den ökade strömmen och för att försöka hålla handläggningstiderna nere. I övrigt sägs asylsökningarna domineras av personer från Somalia och Afghanistan.

SVT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt