söndag 31 oktober 2010

Finland har problem med tiggande zigenare

MÄNNISKOHANDEL För en tid sedan kunde Politiskt Inkorrekt berätta att den finska inrikesministern Anne Holmlund ville lagstifta mot tiggeri. Man misstänkte att det ligger organiserad människohandel bakom tiggeriet, och att det i grunden finns en verksamhet som bedriver detta i närmast affärsmässig omfattning. Det blir dock inget förbud mot professionellt tiggeri, så som inrikesministern hade önskat.

Regeringen godkände dock delar av det förslag som lagt, nämligen förbud mot aggressivt tiggeri, organiserat tiggeri och att slå upp olagliga läger. Det betyder att ingripande mot enskilda tiggare inte kommer att få något stöd i finsk lag. Minister Holmlund är besviken över det beslutet.

Jag har fått massiv medborgarrespons om att någonting måste göras, och hittills har ingenting gjorts. Antalet tiggare har ökat enormt mycket, och det för inte med sig någonting gott – inte för tiggarna heller. Dessutom förekommer det organiserat tiggeri och också människohandel i sammanhanget.

Enligt Holmlund är det uppenbart att tiggande gummor utan språkkunskaper inte har tagit sig hit på egen hand, och att de som fört hit dem inte är några välgörenhetsorganisationer. För att lösa problemen behövs flera metoder, inte minst samarbete med ursprungslandet.

Meningen med ett förbud är inte att sätta dit en enskild fattig människa, säger Holmlund, men Finlands ansvar är begränsat.

Finland kan inte vara hela världens socialbyrå. Vi ska sköta de problem som förekommer inom landets gränser.

Uppgifter om att ett sådant uttalande någonsin fällts av en svensk minister saknas…

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt